Mercedes CL500 rok 2000 - nie mogę odpalić auta

15 Mar 2015, 18:40

witam,
jestem od kilku dni jak mniemam szczęśliwą posiadaczką mercedesa cl 500 z roku 2000, niestety pojawił się problem, dość poważny, nie mogę odpalić samochodu. Wygląda to następująco, otwieram auto zwykłym metalowym kluczem i wsiadam do niego, na displayu pojawia się komunikat chip card not recognized, nie mam do tego auta karty, ani oryginalnego kluczyka rybki, mam tylko taki cienki elektroniczny kluczyk (ponoć z serwisu) on jest w zasadzie takiej grubości jak karta ale muszę go włożyć do stacyjki aby odpalić samochód. Cóż, właśnie tak robię, wkładam klucz do stacyjki, gdy przekręcam go zapalają się wszystkie kontrolki , na komputerze napis no malfunctions (czy coś podobnego), więc niby ok, ale gdy chcę odpalić to rozrusznik normalnie kręci ale auto nie odpala... mam wrażenie jakby nie dostawało paliwa, nawet pomyślałam, że wskaźnik uszkodzony więc dolałam benzyny, pokazuje teraz prawie pół baku, ale nic nie dało. Nie wiem o co chodzi, czy to jakiś problem samego kluczyka, czy komunikacji czy może imo trzyma dopływ paliwa, na forach też nic konkretnego nie przeczytałam, może ktoś miał podobny problem i jakoś już go rozwiązał? Z góry dzięki za wszystkie sensowne rady.
Daga7
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 2000
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Mercedes CL 500
Silnik: 5.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Mar 2015, 21:37

naprawione, problem stwarzał czujnik położenia wału korbowego, może się kiedyś ta informacja komuś przyda...
Daga7
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 2000
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Mercedes CL 500
Silnik: 5.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000