Mercedes CLK 320 Coupe C209 3.2 218km, LPG - Jakie świece?

02 Lip 2018, 18:35

Cześć,
auto nie ciągnie na benzynie i na gazie, a dokładniej jak depne do dechy to do pewnego momentu ciągnie i dalej tylko wyje. Za to jak stopniowo przyspieszam to normalnie wszystko działa. Najgorzej przy wyprzedzaniu, bo brak mocy... Gazownik powiedział, że wypadanie zapłonu na 3 świecach. Chce je wymienić, ale nie wiem jakie wybrać. Jakie świece będą najlepsze do tego auta z LPG? Proszę o jakieś konkretne linki, nazwy, bo nie wiem które będą najlepsze i które będą pasować. Tam chyba 12 świec będę musiał kupić.
luntek7
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 1989
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Mercedes CLK 320
Silnik: 3.2 l, 218 km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003

07 Lip 2018, 07:12

Do silnika w M.mojego brata dedykowane sa tylko swiece NGK,potwierdzilo sie to po wyszukaniu informacji w internecie, w sklepie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sposoby na zmniejszenie kosztów ubezpieczenia samochodu
    Niestety koszty ubezpieczenia samochodu wciąż rosną. Zindywidualizowany sposób liczenia składki oraz zwiększające się sumy wypłaconych odszkodowań dają się we znaki właścicielom samochodów, nawet tym bezszkodowym. ...
    Hyundai Santa Fe Nowej Generacji
    "Nowy Santa Fe kontynuuje globalny sukces modelu. Zaprezentowany w 2001 roku, model Santa Fe pierwszej generacji jest podstawą wiarygodności i doświadczenia marki w segmencie SUV" powiedział Thomas A. Schmid, Dyrektor Operacyjny ...