Mercedes CLK W208 2.0 Benzyna problem.

16 Lut 2019, 13:24

Witam mam mega problem ze swoim Mercedesem i nie wiem jak sobie z nim poradzić a mianowicie gdy silnik nagrzeje się do swojej temperatury czyli jakieś 80 parę stopni zaczynają dziać się dziwne rzeczy. Samochód ma 2 litrowy silnik i automatyczną skrzynię po nagrzaniu silnika gdy stoję np na światłach i trzymam go na D nagle zaczynają spadać obroty i po prostu szarpie jakby chciał zgasnąć ale nie gaśnie tylko cały czas szarpie gdy ruszę wszystko wraca do normy czasami strzeli z tłumika zauważyłem jeszcze że gdy dojadę np do domu i wrzucę mu N lub P i dodam gazu samochód najpierw się zadławi i spadną mu obroty a dopiero potem idą do góry. Wymieniłem już świece, kable zapłonowe, cewki, a nawet przepustnicę i zrobiłem jej adaptacje niestety nic to nie daje problem cały czas daje się we znaki a mechanicy nie wiedzą jak pomóc byłem u kilku i twierdzą że problemu nie ma. Co to może być ? Błagam o pomoc
malpa2654
Nowicjusz

17 Lut 2019, 17:06

Czy przepływomierz był sprawdzany?
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

17 Lut 2019, 18:56

W sumie to nie sprawdzałem ale na komputerze błąd przepływomierza nie wyskakuje. To On może być winowajcą że tak się dzieje ?
malpa2654
Nowicjusz

19 Lut 2019, 17:03

Może być,objawy bywają różne,wypnij i popsikaj wtyczkę sprayem czyszczącym i odtłuszczającym,ta rada pomogła memu bratu ,ten sam silnik,spadki mocy,check engine,auto sprzedał koledze rok temu,objawy już się nie pojawiły,chciał kupować przepływomierz.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Lut 2019, 17:49

Zrobiłem jak radziłeś. Wyczyściłem wtyczkę i wymieniłem przepływomierz po pierwszym odpaleniu silnika było okej przejechałem się zgasiłem auto i niestety po kolejnym odpaleniu znowu dzieje się to samo. Co ciekawe gdy odepnę wtyczkę i podepne na nowo jakby na chwilę było dobrze i po chwili znowu pojawia się problem.
malpa2654
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Doświadczenie za kierownicą to nie wszystko!
    Od lat największe zagrożenie na drogach stanowią młodzi, świeżo upieczeni kierowcy z grupy wiekowej 18-24 l, dla których wskaźnik liczby wypadków na 10 000 populacji jest najwyższy(1). Zdecydowana większość ...