Mercedes CLK W208 2.0 Benzyna problem.

16 Lut 2019, 14:24

Witam mam mega problem ze swoim Mercedesem i nie wiem jak sobie z nim poradzić a mianowicie gdy silnik nagrzeje się do swojej temperatury czyli jakieś 80 parę stopni zaczynają dziać się dziwne rzeczy. Samochód ma 2 litrowy silnik i automatyczną skrzynię po nagrzaniu silnika gdy stoję np na światłach i trzymam go na D nagle zaczynają spadać obroty i po prostu szarpie jakby chciał zgasnąć ale nie gaśnie tylko cały czas szarpie gdy ruszę wszystko wraca do normy czasami strzeli z tłumika zauważyłem jeszcze że gdy dojadę np do domu i wrzucę mu N lub P i dodam gazu samochód najpierw się zadławi i spadną mu obroty a dopiero potem idą do góry. Wymieniłem już świece, kable zapłonowe, cewki, a nawet przepustnicę i zrobiłem jej adaptacje niestety nic to nie daje problem cały czas daje się we znaki a mechanicy nie wiedzą jak pomóc byłem u kilku i twierdzą że problemu nie ma. Co to może być ? Błagam o pomoc
malpa2654
Nowicjusz

17 Lut 2019, 18:06

Czy przepływomierz był sprawdzany?
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

17 Lut 2019, 19:56

W sumie to nie sprawdzałem ale na komputerze błąd przepływomierza nie wyskakuje. To On może być winowajcą że tak się dzieje ?
malpa2654
Nowicjusz

19 Lut 2019, 18:03

Może być,objawy bywają różne,wypnij i popsikaj wtyczkę sprayem czyszczącym i odtłuszczającym,ta rada pomogła memu bratu ,ten sam silnik,spadki mocy,check engine,auto sprzedał koledze rok temu,objawy już się nie pojawiły,chciał kupować przepływomierz.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Lut 2019, 18:49

Zrobiłem jak radziłeś. Wyczyściłem wtyczkę i wymieniłem przepływomierz po pierwszym odpaleniu silnika było okej przejechałem się zgasiłem auto i niestety po kolejnym odpaleniu znowu dzieje się to samo. Co ciekawe gdy odepnę wtyczkę i podepne na nowo jakby na chwilę było dobrze i po chwili znowu pojawia się problem.
malpa2654
Nowicjusz