Mercedes CLK W208 dyferencjał

06 Lut 2018, 17:52

Witam. Posiadam Mercedesa 2.0 clk kompresor, 1999 r. benzyna ze skrzynia manualna 5 biegową. Do wymiany mam tylny most, aktualnie wmontowany jest R124-2513008 ale takiego nigdzie nie mogę dostać. Problem też w tym, że się nie znam i nie wiem jaki most zamiast tego mogę również wybrać a na internecie wcale nie jest tak łatwo znaleźć informacji na ten temat, a czas mi ucieka :/ Oczywiście interesuje mnie część używana więc będę szukał na allegro i podobnych stronach. Jeśli ktoś ma jakieś informację jaki dyfer mógłbym do niego kupić byłbym na prawdę bardzo wdzięczny.
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
ubanlll
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 07 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mercedes clk kompresor
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

07 Lut 2018, 08:25

Tu masz taki jak Twój [link do oferty na Allegro wygasł]
Ogolnie wpisz w allegro most lub dyfer w208 i szukaj po kolei, jeżeli ktoś podał że to do 2.0 kompresor i nie podał numeru części to telefon do ręki i dzwonisz z prośbą i jego weryfikacje.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Lut 2018, 06:54

Problem w tym, ze ci ludzie zazwyczaj sami nie wiedza dokladnie co to za dyfer. Bardzo dziekuje za odpowiedz : ) Pozdrawiam
ubanlll
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 07 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mercedes clk kompresor
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

10 Lut 2018, 08:23

Patrzysz na przelozenie dyfra.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny Opel ADAM ROCKS - miejski mini crossover
    Opel ADAM, który oferuje 61 000 wariantów wyposażenia nadwozia i prawie 82 000 opcji wyposażenia wnętrza oraz supernowoczesny system informacyjno-rozrywkowy IntelliLink, jest nie tylko prawdziwym mistrzem personalizacji, ...
    Systemowe rozwiązania przyszłości Webasto
    Niemiecka firma Webasto, znana Polakom przede wszystkim z produkcji urządzeń ogrzewania postojowego, montowanych w samochodach osobowych i ciężarówkach, działa również w wielu innych dziedzinach motoryzacji. ...