Tak, mam więc 19 lat, to będzie mój pierwszy samochód, którego na codzień będę używał w mieście, raz na miesiąc na trasie ok. 300 km. w jedną stronę. Chciałbym, by samochód miał dość pojemny bagażnik, a nie taki jak w Seicento, bo zamierzam otworzyć firmę i nieuniknione, że czasem będę musiał przewieźć nim trochę towaru. Ale chciałbym też dać radę nim wyprzedzać i pokazać pazura (tak, jestem młodym, gniewnym haha

Nie wiem, czy to ma znaczenie, jeżeli chodzi o napęd, ale od czerwca przyszłego roku autko będzie jeździć ze mną po Jeleniej Górze, bo słyszałem, że w niektórych modelach Merca jest napęd na tylne koła i łatwo można zakopać się. -.-
Kwota, którą chcę wydać na auto to 10.000 zł, czytałem, że stare Mercedesy są dosyć tanie w utrzymaniu i części też nie są drogie. Czy Mercedes to dobry pomysł? Wiadomo, klasa tego samochodu, spory bagażnik no i podobno niskie koszty, a w dodatku przygazować też można, np. na autostradzie.

Edit: jeszcze dwa pytanka, bo zapomniałem. :< Opłaca się kupować diesel i jaki silnik wybrać ?