PhantomASA1 napisał(a):C220,kto z was odgadnie ,który model teraz mam na myśli?!Mogę mieć przecież C220 serii C,lub Coupe serii S W 220!
![Mr. Green :mrgreen:]()
Czy to nie jest Idiotyzm?!
![Laughing :lol:]()
C220 czyli będzie C klasa tylko nie wiadomo której generacji, jak byś napisał W202 220D to jużwiemy wszystko o modelu, rodzaj nadwozia, generacje i to że ma Lucasa
a tak wogóle to nie ma czegoś takiego jak Mercedes kalsy S (W220) w nadwoziu coupe a to dla tego że wersja coupe W220 nie nazywa się już klasą S tylko klasą CL a dokładnie C215
Coś cieniutko z Mercedesologii i mówiąc C215 CL500 wiemy że mamy do czynienia z Coupe na bazie klasy S więc Twoja teoria jest do bani
Takie oznaczanie ułatwia wszystko W202 C180 i wiesz że masz do czynienia z autem klasy C w nadwoziu sedan i silnikiem 1.8 a co do określeń zapraszam na forum Mercmania.pl poczytaj podpisy... "S202 2.5D)"i wiadomo że chodzi o C klase kombii generacji 202
To bardzo ułatwia rozpoznawanie modelu. Ja mam W210 E290 dlatego że jest to sedan jakby było kombii to by było S210 E290 proste. A że do 190siatki używa się tylko W201 to tylko dla tego że nie ma innego nadwozia. Tak samo różnica jest np. w Mercedesie W126 (model coupe) jest to W126 dla limuzyny (sedana), C126 dla coupe a modelowo 500SEC więc wiemy że to klasa S. silnik benzynowy z elektronicznie sterowanym wtryskiem w nadwoziu coupe ale dalej nie wiemy któej generacji czy 126 czy 140 a C126 500SEC mówi wszystko
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....