Mercedes 'E' w124 rok 87 za 5tys

09 Sty 2011, 13:40

Czesc :)

Mam 5tysięcy i okazję kupić w naprawdę dobrym stanie mercedesa E klasy, model W124
jako sport/Coupe. Teraz pytanie do was - czy dla młodego kierowcy, auto z takim silnikiem 2.3 benzyna (z homologacją gazową) będzie mądrym wyborem?
Czy ogólna eksploatacja auta jest kosztowna?
Jakie mogą być opłaty, OC, AC?

Słyszałem, że te auta są nie do zaje*ania, czy to prawda?

Mnie osobiście podoba się ten luksus, jaki zapewnia mi to auto, moc silnika, jego okazałość,
jeżeli znacie jakieś auta, które zastąpią tego Mietka, napiszcie :)

podajcie też swoje opinie o tym aucie, pozdrawiam :)
ostryserv
Nowicjusz

Miejscowość: Bełchatów

09 Sty 2011, 13:44

No jakby miało zastąpić to jedynie BMW, ale w coupe MB ma szersze pole do popisu... A W124 coupe za 5 kafli to musi być parch jakich mało, aż w takie okazje to nie wierzę.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

09 Sty 2011, 14:11

No własnie za 5 tysi nie kupisz a potem jeszcze utrzymanie.... jest moze nie do zaj***** ale ma juz swoje lata dokładnie tyle ile ja :razz: nie bedzie to niestety dobry pomysł na pierwsze auto bo pewnie nie stać Cie na taki samochód skoro masz 5tysi lepiej kup cos przyziemnego :roll:
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

09 Sty 2011, 14:24

to jest tak, ze znajomy przeprowadził się do łodzi, chce kupić mieszkanie a samochod mu nie jest teraz az tak potrzebny, dobry znajomy wiec taka cena, stan auta nie jest taki, bym nie był zadowolony, a wrecz przeciwnie, dlatego jestem tak zainteresowany...

to co mozecie zaproponować innego za 5 tys?

a wlasnie, jak bym sie zdecydował na tego merca jednak, na co zwrócić uwagę, jakiś szczegół - który przekreśli jego kupno... ?
ostryserv
Nowicjusz

09 Sty 2011, 14:25

albo możesz kupić ale przygotuj się że trzeba będzie dokładać i to nie po 100zł tylko dużo więcej i często. Ale nikt z forum tego auta nie widział więc może to egzemplarz nie zniszczony i okazja do kupna.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

09 Sty 2011, 14:28

Wiesz co to jednak zmienia postać rzeczy jak to jest naprawde dobry znajomy to bierz..... no na jakis szczególny szczegól to niewiem nie miałem merca nigdy al znam takiego z 82 roku i jest w super stanie wiec sprawdz ogolnie stan i kondycje nadwozie silnik zawieszenie wjedz w nim na kanał i bedzie wiadomo
nitro
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powrót w korku
    Na powrót z wakacji lepiej wybierać czas, gdy natężenie ruchu jest jak najmniejsze. Niekiedy się to nie udaje i wtedy czeka nas stanie w korku. W takiej sytuacji kierowca powinien zachować spokój, stosować się ...

09 Sty 2011, 14:32

dzieki, a wspomniane cos bylo wczesniej o bmw w coupe, jakie np modele możecie polecić - podkreślam swój budżet - 5tys.

albo jakieś inne coupe, tylko że 130KM minimum :)
ostryserv
Nowicjusz

09 Sty 2011, 14:35

Tak nawiasem to to nie jest W124 tylko C124 (coupe) i to nie jest jeszcze klasa E :mrgreen: jesli stan jest ok, to czemu nie, ale nikt go nie widział na oczy, ani nawet zdjęcia.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

09 Sty 2011, 14:44

ostryserv napisał(a):dzieki, a wspomniane cos bylo wczesniej o bmw w coupe, jakie np modele możecie polecić - podkreślam swój budżet - 5tys.

albo jakieś inne coupe, tylko że 130KM minimum :)

Do 5tys Coupe BMW? Nie ma opcji, w najlepszym razie urwiesz E30 2d z krokowcem pod maską.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

09 Sty 2011, 14:51

Jak ten merc jest w dobrym stanie to bierz ja posiadam merca 190 i silnik praktycznie nie zajechany nigdy mi nie stanął,a chodzi prawie 10 lat na gazie już,samochod rocznik 92 :)
CutleR
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

09 Sty 2011, 14:57

CutleR napisał(a):nigdy mi nie stanął

nie to forum :razz: hehhe
nitro
Zaawansowany

09 Sty 2011, 15:05

Racja, w każdym razie szczere wyrazy współczucia.
Pamiętaj- nie ma aut nie do zajechania.
Co do reszty to nie wywróżę aczkolwiek skoro tak mu zależy na pieniądzach a samochód jest zadbany to czego nie sprzeda go za dwa razy tyle? a może tyle dostać za takiego MB.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Sty 2011, 15:46

jeżeli to od znajomego i znany ci jest stan to warto kupić bo z 5 tysiaków miodu nie będzie więc znajomy lepsza sprawa ,auto mało awaryjne i proste w obsłudze bo nie ma tam za wiele elektroniki .
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

09 Sty 2011, 16:31

może go sprzedać za spokojnie 10tys, faktycznie, ale czego nie robi się dla przyjaciół :)
ostryserv
Nowicjusz

09 Sty 2011, 16:49

No cóż, oby na tej tranzakcji nie skończyła się Wasza przyjaźń. :roll:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika