Mercedes ML 400cdi 2003r

29 Maj 2010, 14:16

Mam wielki problem z mercedesem ML 400CDI w starszej budzie nie pamietam oznaczenia chyba w163 ale nie jestem pewny:) problem polega na tym ze auto przy rozgrzanym silniku ma problem z odpaleniem tzn za kazdym razem odpala ale strasznie przy tym sie meczy i dlugo kreci rozrusznik, natomiast przy zimnym silniku odpala od reki bez problemow. nawet jak silnik ma ta temperature 60 stopni tez jest dobrze. schody pojawiaja sie jak osiaga normalna temperature tzn ok 90stopni. bylem w jednym warsztacie i mi powiedzieli ze to wtryski. znajomi ktorzy troszke sie znaja na rzeczy mowia ze jakby to byly wtryski to by auto kopcilo i tracilo moc.. zadna z tych rzeczy nie ma miejsca silnik pracuje rowno mocy mu nie brakuje i przedewszystkim nie kopci. gdy tylko pojawil sie ten problem od razu wymienilem filtr paliwa i po wymianie nic nie ulego zmianie:) dalej jest tak jak bylo. regenaracja wtryskow jest dosc kosztowna bo okolo 600zl od wtrysku jest ich 8 wiec to prawie 5tysiecy. czy jest taka mozliwosc zeby sprawdzic to jakos bez rozbierania silnka?? tzn chcialbym dowiedziec sie czy to napewno wtryski czy tez nie. znajomy podpinal auto pod komputer jednak nie potrafil stwierdzic czy to napewno wtryski. nie znam sie zbytnio na diagnostyce ale mowil ze brak ruchu masy powietrza czy jakos tak i ze przyczyn tego moze byc wiele... bardzo prosze o jakas pomoc
merol400cdi
Nowicjusz

Miejscowość: dąbrowa górnicza