Mercedes S-Klasa w gazie - minusy

07 Cze 2013, 16:25

Witam

Wychodząc z założenia, że 'co dwie głowy to nie jedna' proszę o wypisanie wszelakich 'minusów' zakupu Mercedesa S-Klasy '99 - '00 z instalacją gazową. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi dotyczące tego, na co zwrócić uwagę w tym modelu przed zakupem.

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
JamalBIG
Nowicjusz

07 Cze 2013, 16:57

I. S-klasse w gazie = śmiech na sali. Albo stać nas i na auto i na paliwo, albo nie stać nas na żadne. Rozumiem, że to taniej, a mamy czasy kryzysu, ale litości, S-klasa jest jednak wyznacznikiem prestiżu i nie godzi się, by takie auto jeździło na gazie.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

07 Cze 2013, 17:34

juz kiedys wysmialem tutaj na forum ludzi ktorzy gazuja porsche cayenne bo to oszczednosc to myslalem ze mnie zlinczuja, nie stac cie nie kupuj, moze sobie zaoszczedzisz na paliwie ale przyjdzie wymienic/kupic jakas czesc to bedzie placz i zgrzytanie zebow
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

07 Cze 2013, 17:54

Zainwestuj w młodszą klasę E W211 w dieslu i będziesz zadowolony :D Bajerów w wersji avantgarde ma tyle, że głowa mała a kosztuje pewnie tyle (albo i mniej) co taka klasa S.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

07 Cze 2013, 18:04

Dobra sekwencja i spokojnie można jeździć, żaden wstyd a jaka oszczędność. Znam osobe, która ma gaz w s-klasie silniczek 3.2 i na gazie jeździ extra:) Nie sugeruj się wypowiedziami prześmiewców LPG w dobrym samochodzie.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

07 Cze 2013, 18:17

A mamy jeszcze jakieś minusy oprócz ewentualnych droższych części (chociaż jeszcze poszperam w internecie bo w dzisiejszych czasach wystarczy dobrze przeszukać i można znaleźć części dobrej jakości w dobrej cenie)
JamalBIG
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia luksusowego modelu Reinastella od Renault
    Sprzedawana od 1929 do 1934 roku Reinastella jest pierwszym modelem z serii "stella". Model ten nazywany był królową luksusu i prestiżu, ale zabłysnął również innowacjami. Niestety ze względu na światowy kryzys ...

08 Cze 2013, 20:03

Według mnie powinieneś poszperać przy info. dotyczące zawieszenia pneumatycznego, ponieważ często spotykam super okazje w ogłoszeniach zagramanicą eSek z uszkodzonym zawiasem.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

09 Cze 2013, 09:42

szybki napisał(a):Według mnie powinieneś poszperać przy info. dotyczące zawieszenia pneumatycznego, ponieważ często spotykam super okazje w ogłoszeniach zagramanicą eSek z uszkodzonym zawiasem.

Faktycznie wiem z własnego doświadczenia, że naprawa zawieszenia pneumatycznego potrafi uderzyć w kieszeń. Co prawda nie w s-klasie ale robiłem to w range roverze P38. Same te gumowe miechy nie są najtańsze, do tego dochodzą czujniki, sprężarka... O ile sprężarkę można tanio regenerować to poduszki gdy są nieszczelne trzeba wymienić a tanie nie są. Jednak śmiem przypuszczać, że raz porządnie zrobione pneumatyczne zawieszenie ma większą żywotność od standardowego i nieporównywalny komfort.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995