Mercedes S320 W220 - brak domykania lewych drzwi!

06 Lut 2015, 01:39

Witam, S320 W220 1999r.
Mam problem z dociąganiem drzwi ponieważ o ile dociąganie klapy, oraz prawych drzwi działa bezproblemowo, tak dociąganie przednich lewych i tylnych lewych drzwi w ogóle nie działa... Sądziłem że jest coś z mechanizmem domykania, stąd też wymieniłem cały zamek z domykaniem w drzwiach tylnych i to samo, także nie działa... rozumiem że od domykania jest ten żółty kabelek od zamka? Wszystko było i jest podłączone prawidłowo, gdzie szukać przyczyny?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc!
Kubik213
Nowicjusz

Miejscowość: Elbląg

06 Lut 2015, 13:09

Wyjmij bezpiecznik pompki na kilka sekund i włóż spowrotem. Spowoduje to reset pompki i może się okazać, że będzie już ok. Ale po czasie problem może się znowu powtórzyć. Warto więc podłaczyć się pod kompa i sprawdzić wyłączniki drzwiowe, bo jak któryś będzie uszkodzony, to domykanie nie będzie działało. Mikrostyki w zamku odrzuacam, bo jak piszesz zamek wymieniałeś.
Celem restaru pompki wyjmij bezopiecznik, a nie odpinaj klemy z aku, bo będzie masakra z błędami :)
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Cze 2015, 10:41

Witam,
można prosić o info gdzie dokładanie znajduje się omawiany bezpiecznik?
kubx
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 12 2004
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Mercedes w220- S320
Silnik: 3,2l benzyna 224KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
    Wygląda na to, że właściciele aut Toyoty to ludzie najbardziej lojalni. Przynajmniej wobec swoich samochodów. Portal iSeeCars.com, badający amerykański rynek samochodowy, opublikował listę 15 aut najczęściej posiadanych ...
    Audi A3 zdobywa cztery nagrody - Euro NCAP advanced
    Konsorcjum Euro NCAP uhonorowało Audi A3 czterema tytułami "Euro NCAP advanced". Wyróżnienia te przyznawane są za innowacyjne systemy zapobiegające wypadkom, których skuteczność wykracza poza standardy bezpieczeństwa ...