Mercedes S500 2013 W221 wyciek brązowego płynu?! zdjecie

19 Kwi 2016, 16:42

Witam, prośba o pomoc.

S500 2013 rok w221 wyciek brązowego płynu z prawej strony przed tylnym kołem i zapaliła się lampka check engine

Z góry dziękuje za podpowiedzi odnośnie ww usterki
MarcBenson
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Golf
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

19 Kwi 2016, 17:48

Wydaje mi się,że widoczny jest miech,czyli ten płyn będzie pochodził z hydraulicznego zawieszenia,trzeba przyznać,że Mercedes ma jeszcze wiele do zrobienia by dogonić Citroena w tej materii,naturalnie mogę się mylić gdyż zdjęcie nie obrazuje większego fragmentu podwozia,ale raczej to jest wyciek z układu hydraulicznego zawieszenia,nie będzie tanio od razu uprzedzam!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

19 Kwi 2016, 17:52

Teraz się lepiej przyglądnąłem,wydaje mi się,że to jest poduszka silnika,poduchy są gumowo- olejowe,wycieka z niej olej.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

21 Kwi 2016, 17:30

Poduszki silnika nie są połączone z lampką check.Należy sprawdzić układ hydrauliki zawieszenia jak napisał Phantom.I to jak najszybciej dopóki nie poleci pompa.Nie zauważyłeś że zawieszenie jakby opadło lub zrobiło się twardsze?
chicken19
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    MINI E (od 2008) - samochód elektryczny
    BMW Group po raz pierwszy zaprezentowała MINI E w 2008 roku, wprowadzając flotę ponad 600 zasilanych wyłącznie elektrycznie pojazdów do codziennego, prywatnego użytku. Zapoczątkowano szeroko zakrojony projekt pilotażowy, ...