Mercedes S55 AMG (model W220)

16 Sie 2011, 09:53

Interesuja mnie wasze doswiadczenia i opinie na temat Mercedesa S55 AMG (model W220). Poniewaz zastanawiam sie nad kupnem takiego auta lecz chcialbym poznac opinie innych osob niz sprzedawca, a jako iz jest to najwieksze forum motoryzacyjne w Polsce (jakie umialem znalezc przynajmniej) to mozna miec nadzieje iz znajdzie sie tutaj ktos kto ma jakies doswiadczenia z szybkimi luksusowymi limuzynami.

Oto przykladowe: [link do Otomoto wygasł] lub [link do oferty na Allegro wygasł]

Ten samochod przynajmniej wedlug danych fabrycznych wydaje sie byc najszybszy 4,8 sec 0 - 100 km/h z tych limuzyn ktorych zakup rozwazam (Jaguar XJR i BMW M5) chociaz nie wiem jak to mozliwe przy podobnym silniku do M5 i wiekszej wadze. Wydaje sie tez jako najciezszy samochod iz bedzie najbardziej stabilny przy jezdzie powyzej 160 km/h na wietrze na autostradzie. Jesli ktos jezdzil takowym samochodem to oczywiscie bardzo chetnie poslucham o doswiadczeniach na wietrze.

Co do aspektow "szpanerskich" to z jednej strony wydaje sie iz sa najwyzsze gdyz samochod jest rozpoznawalny nawet przez "laikow", lecz z drugiej strony nawet w mniejszych miejscowosciach jest juz dosc duzo takich samochodow (oczywiscie najczesciej CDI) i to iz to jest wersja AMG moze takze nierzucac sie w oczy, lecz mimo wszystko wydaje mi sie ze ten samochod byc moze bedzie robil najwieksze wrazenie. Z drugiej strony nie jest to "topowy model Mercedesa" gdyz jest nim S65 AMG lecz niestety chwilowo jego ceny sa powyzej mojego planowanego budzetu na pierwszy wlasny samochod. Pozatym nigdy nie bylem zbytnim fanem Mercedesow i nie wiem czy wlasciwosci jezdne sa na poziomie BMW czy Jaguara (kiedys testowalem E-klase i ta napewno prowadzila sie duzo mniej sportowo niz BMW, Jaguar i Audi).
XardasKSP
Nowicjusz

Auto: BMW 530ia

22 Gru 2011, 23:54

Pierwsze, to napisz kto tuningował Jaguara i Audi.Akurat tak się składa,że mam znajomą ,która pracowała w zakładach AMG,poszukaj na tym Forum ( nick.Ameering) AMG udoskonala Mercedesy,wybebesza je,wiem na czym to polega,produktu z pod młota AMG nie próbowałbym nawet porównywać z seryjnym AUDI czy BMW! No chyba ,że po udoskonaleniu przez znanych Tunerów tych marek!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...