20 Mar 2019, 22:08
Witam. Posiadam mercedesa 906 315 cdi z 2007 roku który spędza mi sen z powiek. Pojazd przestał odpalać. Auto jest karetką pogotowia i po mojej nieudanej próbie podłączenia sterownika stroboskopów zrobiło się zwarcie i od tej pory auta przestało odpalać jak i stroboskopy przestały działać. sprawdziłem wszystkie bezpieczniki te pod deską rozdzielczą z lewej strony, te przy plusowej klemie a także te pod siedzeniem. Wszystkie są dobre. Przekażniki zostały również sprawdzone . Były zwierane na krótko i wszystkie są dobre. Po przekręceniu kluczyka w pozycje start przekażnik R5 czyli styk 50 puka. Zmierzyłem we gnieździe tego przekażnika prądy i jest tak: jeden pin- plus stały, drugi pin-plus po zaplonie trzeci pin masa którą pojawia się po przekręcniu kluczyka w pozycje start tak jakbym chciał odpalić auta a w czwartym pinie nie ma nic żadnych prądów. Po podpięciu kabla bezpośrednio pod elektromagnes rozrusznika to rozrusznik kreci ale auto nie chce odpalić.
Bardzo prosiłbym o pomoc gdyż juz tydzień walcze z tym autem i nie mam już siły ani pomysłów na jego uruchomienie.