Mercedes suche wtryski

18 Kwi 2009, 17:36

Witam, mam problem z mercedesem z 89' na wielowtrysku silnik 2.0 z instalacją gazową. Problem jest taki że auto nie odpala, po wstępnych oględzinach udało mi sie dojść do tego że wtryski są suche. Pompa działa, przed tym "aparatem" (niewiem jak to nazwać) od wtrysków idzie benzyna pod ciśnieniem a wtryski suche jak sachara. przewody z wtyczki od tego aparatu przykładałem do masy i żadnej iskry, choć nie wiem czy wogule powinna być. Na gazie odpala, ale strasznie muli, strzela z rury, gaśnie na jałowym biegu, ale to raczej coś innego (może silnik krokowy?). Ciągle snuje się i myśle jak to zrobić, pomóżcie!
Toniaczos
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ruda Śląska
  • 19 Kwi 2009, 12:01

przewodów tych (ani zresztą innych) nie przykłada się do masy aby sprawdzić czy iskrzą, prąd sprawdza się próbówką możesz ją sam zrobić z małej żaróweczki
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

19 Kwi 2009, 13:53

Sprawdź czy nie spadła gumowa rurka łącząca kolektor ssący z zaworem powietrza dodatkowego.Znajduję się ona pod kolektorem ssącym w okolicy 3-4 cylinder.Rurka ta ma kształt wydłużonej litery U i jeżeli jeszcze jej nie zgubiłeś to uwiąż ją na sznurku do nadwozia.Jak w aucie jest gaz to przy strzałach w kolektor ssacy rurka ta spada , co chroni instalację wtryskową przed uszkodzeniem.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"SKODA Rapid" Nowy wymiar SKODY
      Pod takim hasłem rozpoczęła się właśnie największa kampania reklamowa marki SKODA w tym roku. Hasło reklamowe SKODY odnosi się bezpośrednio do modelu Rapid, który kontynuuje znaną z Octavii i Superba ideę samochodu ...