Mercedes Vito V230,warjujące obroty silnika.

30 Maj 2010, 21:30

Wczoraj jadąc po autostradzie około 140km/h nagle poczułem w środku ropę, wydawało mi sie że to on innych aut tym bardziej że zbliżałem sie do tira. Po przejechani jeszcze 10km na światłach zaczęło mi sie dymic z pod maski, zjechałem na bok i zobaczyłem co sie dzieje. Okazało się że wtrysk poszedł. Wruciłem tak do domu mimo że tryskało ropą po otwarci maski na 30cm do góry. Zaspawałem z ojcem dziórę bo to był ostatni wtrysk i tak tez doradził mechanik. Wszystko było oki.
Dzisiaj odpaliłem auto przejechałem jakieś 5km i auto zaczeło samo wskakiwac na wysokie obroty, jak dam na luz to obroty ida do maksimum. Natomiast jak wbije bieg schodza do 20tyś. obrotów jednak czuje że mi auto samo ciągnie do przodu. Jedzie cał czas 65km/h mimo że gazu nawet nie dotykam. Co sie mogło stać, mam na stanie w aucie tempomat jednak był on odłączony przez poprzedniego właściciela. Aha no i jeszcze powinienem dodac że silnik wczoraj przepłukałem ciepłą wodą i płynem K2 żeby paproych do tej ropy się nie przyklejały. Pomoże ktoś ?
Nemo7
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Doświadczenie za kierownicą to nie wszystko!
    Od lat największe zagrożenie na drogach stanowią młodzi, świeżo upieczeni kierowcy z grupy wiekowej 18-24 l, dla których wskaźnik liczby wypadków na 10 000 populacji jest najwyższy(1). Zdecydowana większość ...