Mercedes w 204 sedan

05 Cze 2024, 18:34

Witam mam problem od prawie roku z moim autem. Auto było już u pare mechaników i na paru stacjach diagnostycznych i każdy mówi co innego a problem jak był tak dalej jest więc mam nadzieję że pomożecie. Od jakiegoś czasu coś stuka podczas ruszania bądź mocnego przyspieszania w okolicach tylnego zawieszenia. Stuk było na początku tylko słychać lecz teraz czuję jak by coś przeskakiwało i mocno stukało. Mechanicy dużo już w nim wymienili m.in wachacze, poduszka skrzyni, tuleje bądź poduszki na sankach ( nie wiem jak to się fachowo nazywa) hamulce były też sprawdzane luzy na wale lecz tam nic nie było a stuki dalej są. Obstawiałem też że może luzy na dyfrze bądź na przegubach lecz mechanicy cały czas mówią że takich dźwięków nie wydaje przegub bądź dyfer. A o najważniejszym bym zapomniał mechanicy dokładnie nie mogą stwierdzić co to bo gdy tylko do nich zajadę auto nie wydaje żadnego dźwięku :/ ale ostatnio udało się ten stuk nagrać spróbuję tu wstawić. Za pomoc z góry dziękuję
Czytaj więcej: posting.php?mode=post&f=13
Raddar
Obserwowany

Zdjęcia: 0
  • 06 Cze 2024, 08:09

Tutaj to jedynie możemy zgadywać w takim przypadku. Może podpora wału też stukać.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4