Mercedes W124 2,5D szarpie

21 Paź 2008, 18:36

Mam problem z autkiem, szarpie mi podczas jazdy. Wymieniłem filtry paliwa, sprawdziłem czy nie dostaje się powietrze. Auto mam niewielki przebieg - 350 tys., pompa jest sucha, silnik bardzo ładnie pracuje. Mechanik mówi że może amortyzator silnika albo pompy albo zużyty rozrząd powoduje zmiane kąta wyprzedzenia wtrysku. Może ktoś mi pradzi.
slaskman1
Nowicjusz

• 21 Paź 2008, 19:58

W Mercedesach 124 już zaczęto stosować tzw. sprzęgła dwumasowe.Poszukaj w necie jakie są objawy uszkodzenia tego sprzęgła i porownaj ze swoimi.Mercedes 124 ma 2 rodzaje skrzyń biegow.Inna jest przy sprzęgle dwumasowym a inna gdy jest klasyczne sprzęgło.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak kierowcy mogą zabezpieczyć się przed wirusem?
      Zagrożenie koronawirusem sprawia, że chętniej przesiadamy się do samochodów, unikając skupisk ludzi np. w komunikacji miejskiej. Własny samochód to teraz faktycznie najbezpieczniejszy środek transportu, pod ...
      Latem należy dbać o akumulator tak samo, jak zimą
      Akumulator najczęściej odmawia posłuszeństwa zimą. Okazuje się, że nie z powodu niskich temperatur, lecz głównie z powodu zaniedbań w okresie letnim. Nieprzygotowany do zimy akumulator przestaje działać już przy pierwszych ...