MERCEDES w124 E 250 D nivo , automat

28 Lip 2012, 15:17

witam
mam pytanie do osob ktore miały przyjemnosc doswiadczyc jazdy e klasa kombi w automacie
mianowicie :
jezeli chodzi o skrzynie podobno automaty w mietkach sa super (jest jakis sposob na sprawdzenie kondycji skrzyni automatycznej? tzn ile jeszcze w przyblizeniu mozna by było nia polatac?)
ale bardziej intryguje mnie nivo podobno potrafi dostarczyc niejednej rosterki włascicielowi .
decyzja zapadła kupuje 124 tylko niemoge sie zdecydowac czy kombi czy sedan , w moim przypadku kombi było by bardziej przydatne ale jestem w stanie zrezygnowac z kombi na rzecz sedana aby wykluczyc mozliwe klopoty z nivo .
jezeli ktos z was uwaza ze klopoty z nivo sa przereklamowane to podpowiedzcie jak sprawdzic zawieszenie w 124.
horacy1111
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1998
Auto: vw

28 Lip 2012, 15:25

Bierz sedana ze względów estetycznych :P Kombi jest po prostu brzydkie...
Goły
Nowicjusz

28 Lip 2012, 19:16

Moja opinia na temat mercedesa 124 jest taka że to przereklamowane auto które najlepsze ma dawno za sobą, a 250d w kombi i w dodatku w automacie to złe połączenie to pali średnio od 8-9 l /100km ropy są ciekawsze auta bo za zadbane auta w dobrym stanie każą sobie drogo płacić a części wcale nie należą do tanich .Zewsząd słyszę że to wytrzymałe auta co potrafią przejechać miliom kilometrów ale według mnie to one właśnie tyle mają albo i więcej.stare mercedesy to auta dla mało wymagających
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poskramiacz śniegu z 1934 roku - Skoda Popular
    Czeska marka rozwijała przemyślane i skuteczne sposoby na radzenie sobie z dużym śniegiem i trudnym zimowymi warunkami już ponad osiemdziesiąt lat temu. Znany model POPULAR dokonał podczas zim lat 30 wielu spektakularnych ...
    Pajero Owners Club wyprawa na Korsykę
    Już w najbliższy piątek rozpoczyna się wyprawa na francuską wyspę Korsykę organizowana przez klub miłośników terenowych samochodów Mitsubishi - Pajero Owners Club. Ekspedycja, podczas której zaplanowano ...