Mercedes w201/190 2.0E benzyna nie odpala

26 Gru 2010, 11:30

Witam, mam taki problem, otóż mój mercedes w201/190 2.0E benzyna w gazie nie odpala na benzynie gdy jest zimny silnik. Do tej pory odpalalem go na gazie ale i juz na gazie nie odpala lecz poczytalem co nie co o odpalaniu na gazie i nie o to mi chodzi w tym temacie. Gdy przekrecam kluczyk slychać (nie zawsze) jakieś szumy dochodzące z silnika, lecz nie jestem znawcą czy to pompka paliwa pracuje czy nie. Otóż czy tu głównie chodzi o pompke czy może być także problem z świecami, filtrem powietrza oraz kablami wysokiego napięcia?

Zapomniałem dodać gdy odpalam na benzynie, silnik kręci ale nie chełta. I jeszcze jedno pytanko jaki powinien być akumulator w takim mercedesie ponieważ wydaje mi się że jest za mały. Pozdrawiam

I jeszcze mały offtop gdzie mogę znaleźć oznaczenie jaką mam wersje silnika z tego co pamiętam chodzi o m111 czy coś takiego. Pozdrawiam
emilekbs
Nowicjusz

Miejscowość: bialystok

26 Gru 2010, 12:18

Pompka paliwa moze nie działać dlatego nie odpalał na benzynie a to ze wogóle nie odpala to może być wina świec kabli filtr paliwa tez sprawdz... akumulator jakieś 60ah i prad rozruchowy 600A do benzyny nie trzeba poteżnej bateri
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

26 Gru 2010, 13:22

Ja też mam podobnego dziadka,twój jest na wtrysku, tak?!Jeśli tak, przyczyn może być kilka, od czujnika temperatury silnika zaczynając.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

26 Gru 2010, 16:34

Nie mam pojecia czy jest na wtrysku jak to można sprawdzić? Jest to 88 rocznik. Pytanko co do czujnika temp. to mam kupić 2 czy jakoś można to sprawdzić domowym sposobem ?
emilekbs
Nowicjusz

26 Gru 2010, 20:46

To już będzie wtrysk,czujnik masz w bloku silnika,spróbuj odpiąć kabelek i wtedy odpal.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

30 Gru 2010, 21:47

Mam maly problem co do czujnika temp silnika, znalazlem w internecie zdjecie

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

na tym zdjęciu kreska z nr 2 to jest czunik temp silnika, u mnie nie co inaczej ta cala "kostka" wygląda niestety mam zdjęcie tylko robione wieczorem na ten moment:

oznaczenia nr 2 z obu zdjęć to ten sam czujnik ? oraz w dodatku u mnie z prawej strony kostki idzie kolejny kabelek:

W miare możliwości po pracy zrobię bardziej widoczne zdjęcia
emilekbs
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MCA 600 Sport Spider
    MCA 600 Sport Spider to samochód, który powstał na bazie pojazdu seryjnego – polskiego Fiata 126p. Auto, choć powstało w Wielkiej Brytanii, zostało prawdopodobnie zaprojektowane przez Włocha Aurelio Bezziego. ...

31 Gru 2010, 11:06

Nie znam dokładnie silnika 2.0 ale czy tam nie jest wtrysk mechaniczny? Jeżeli tak to jest tam dodatkowo wtryskiwacz rozruchowy, zacznij od sprawdzenia czy on pracuje.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

08 Sty 2011, 11:01

Witam, ostatnio kolega pomógł mi odpalić mojego merca na patencie (chcialem zobaczyc czy w ogole silnik dziala wiec sie zgodzilem) pod "dezodorant" a konkretniej psikając plakiem w filtr... wszystko bylo pieknie ladnie autko odpilalio lecz pod jakies 2h sam gasl... paliwo bylo, gaz byl, no wszystko cacy z odpaleniem problemow nie bylo gdy silnik sie nagrzał. Nawet gdy chcialem go przytrzymac na obrotach 3tys 5 tys to i tak gasl... W czym tu moze byc problem? Mam jeszczepytanie czy przez to ze silnik jest zimny i nie chce odpalic na gazie ani na benzynie to moze byc wina rozrusznika?
emilekbs
Nowicjusz