Mercedes W201

10 Kwi 2017, 10:07

[link do oferty na Allegro wygasł]

Oglądałem auto i gość nie kłamie - opis jest zgodny ze stanem faktycznym. Patrząc na szybujące w górę ceny 190-tek myślę, że to niezła lokata kapitału.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

10 Kwi 2017, 11:38

Całkiem fajna 190, chociaż ceny to te auta mają kosmiczne w tym momencie :)
Ale ogólnie, myślę, że ten Mercedes pasował by do twojego Golfa :wink:
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

10 Kwi 2017, 12:34

pkc napisał(a):Ale ogólnie, myślę, że ten Mercedes pasował by do twojego Golfa

Ja myślę tak samo :ok: Póki co niestety nie znalazłbym dla niego czasu, a ta sztuka jednak trochę go wymaga, bo o ile pod względem mechanicznym 190-ka w takim stanie jest praktycznie nie do dostania w tych pieniądzach, o tyle "minusy" wizualne należałoby jednak wyeliminować, bo to nie przystoi w takim klasyku.
Pierwotnie gościu chciał prawie 13k, ale ludzie jednak kupują oczami. 2-3k wkładu i można mieć auto warte ponad 20k., a za rok pewnie i 30k. Pewnie ostatni moment, żeby móc tak tanio pojeździć tym klasykiem.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

11 Kwi 2017, 11:33

Szczerze mówiąc W201 osiąga ostatnimi czasy dość absurdalne ceny. Jeszcze w 2014 albo 2013roku, znajomy kupił za mniej niż 5tyś takiego Mercedesa, z tego co pamiętam z podobnym silnikiem i wyposażeniem i był w naprawdę dobrym stanie.
Tutaj na pewno wypadało by poprawić go od strony wizualnej, bo mocno szpeci to ten egzemplarz. Natomiast z tego co widać na zdjęciach, podwozie jest świetnie zachowane jak na Mercedesa. To duży plus.
Mnie jedynie dziwi przetarcie fotele kierowcy przy tak niewielkim przebiegu, ale przy tylu letnim aucie może to być kwestia zmęczenie materiału i gabarytów poprzednich kierowców. :)
Ogólnie widzę, ze ciągle gdzieś tam z tyłu głowy chodzi za tobą taki Mercedes :ok:
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy obwodnice miast powinny być płatne?
    Czy płacenie za obwodnicę stawia pod znakiem zapytania sens jej istnienia? Przecież obwodnica ma za zadanie odciążenia centrum miasta. W przypadku jak będzie płatna to czy kierowcy nie wybiorą jednak przejazdu przez centrum.