Mercedes W202 - szpan czy siara ?

Mercedes W202 ...

Fajna bryka !
23
74%
Wstyd tym jeździć
0
Brak głosów
neutralnie...
8
26%
Razem głosów : 31

18 Kwi 2009, 12:50

Zastanawiam sie nad zakupem... ale spotkałem się z różnymi opiniami znajomych na temat wyglądu... no i rocznika (1996)
Merc C220
przebieg 180k km
planuje zagazować :)

Co myślicie ?

Zdjęcie

Zdjęcie
no3q
Nowicjusz

Miejscowość: pomorskie

18 Kwi 2009, 14:20

Jak dla mnie wygląd to nie wszystko, wiadomo, że zwraca największą uwagę, bo to oczywiste. Ale kupujesz chyba samochód dla siebie, a nie dla znajomych. Mesiu ma się Tobie podobać a nie innym :wink: Przynajmniej tak mi się wydaje.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

18 Kwi 2009, 17:16

Gdy wsiądziesz do tego samochodu i ruszysz pomyślisz sobie,Mercedes to jednak Mercedes,ten klimat,ta gwiazdka na masce,cóz!Siara?! :shock: To następca 190 tki,napewno nie tak trwały już ale zapewnia większy komfort jazdy,rozwiązania techniczne prawie takie same i?!Doskonałe silniki Diesla ,zwlaszcza 2.5 TD.Długowieczne!Jedynym minusem tych samochodów jest przebieg,jesli ten naprawdę ma tylko 180 kkm ( :lol: :lol: :lol: ) to się nie zastanawiaj,jest dopiero ledwie umyty! Ale?Gaz w tym samochodzie?Nic mi o tym nie wiadomo,chyba musisz przestać o tym myśleć.Tylko silnik 2.5 TD(seria 605) i patrz na korozję! :wink: Jednak wolałbym benzynę z takim przebiegiem niż Diesla z przebiegiem ogromnym.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Kwi 2009, 17:38

ja na twoim miejscu brał bym tego miśka ale przebieg moze byc krecony
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Kwi 2009, 18:25

No właśnie największym mankamentem wg mnie jest brak klimy...

no i nieszczęsna tapicerka...

Zdjęcie

Ile max dalibyście za takie auto ?
no3q
Nowicjusz

18 Kwi 2009, 18:47

Tapicerka to rzeczywiście koszmar,dziwię się,że ten Mercedes z tego powodu jeszcze z rozpaczy nie powiesił się na linie holowniczej,ty tylko dobrze sprawdż czy aby napewno nie jest trupem!Ile taki samochód jest wart?Jeśli ma taki przebieg naprawdę, jest bezcenny!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Centrum Testowania Silników Audi w Neckarsulm
    Uruchomienie nowego Centrum Testowania Silników w fabryce Audi w Neckarsulm oznacza oddanie do użytku najnowocześniejszych na świecie i najbardziej wydajnych urządzeń do badania jednostek napędowych. Centrum wyznacza ...

19 Kwi 2009, 10:02

Czy takie coś daje GWARANCJE ''niekręcenia" ?? :)

Zdjęcie
no3q
Nowicjusz

19 Kwi 2009, 12:07

No coś ty ,ja mam taki wpis przy 167kkm a samochód mial juz 800 kkm :wink: Zielony jeszcze byłem wtedy i naiwnie wierzylem,że więcej samochod nie ma,tzn wtedy już wiedzialem zakładając gaz ile mniej więcej Mercedes ma napukane kilosow bo zrobiłem remont silnika.Patrz na jedno,czy puści dymek przy zapalaniu,patrz przede wszystkim na gumowy przegub wału(taka okrągła guma przy tylnim moście,zobacz w jakim ona jest stanie,przy takim przebiegu powinna być jak nowa(ja wymieniałem niedawno ) Parz jak otwierają i zamykają się drzwi,w M.z takim przebiegiem powinny jak w nowiutkim.Sprawdz sobie suwak nawiewów ,jak chodzi ,z lekkim oporem czy flakowato.Kompresję sobie sprawdż .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

19 Kwi 2009, 12:29

jak taki mercedes moze byc siara? Chyba zazdrosnik by tak powiedzial, albo posiadacz jakiegos lepszego (duzo lepszego) wozu...

bierz i nie gazuj go ^^ profanacja marki..

zamiast gazowac, wjeb skorzane fotele (albo ladny welurek jakis) i fura jak marzenie. Co z tego ze ma 2x tyle przejechane ile na liczniku, Mercedes to nie scierwo i sie nie rozklekocze na srodku drogi ^^
CruelRaze
Nowicjusz

19 Kwi 2009, 14:22

Dzięki za rady :)
prawdopodobnie zabiorę go do stacji diagnostycznej...
Wiecie może co warto tam sprawdzić... bo komplet badań z tego co słyszałem to kwestia 400 PLN :)
przy piątym autku to już będzie spora kwota :D

pomiar lakieru, spalin... coś jeszcze ? ;)
no3q
Nowicjusz

19 Kwi 2009, 14:24

książke serwisowa bez niczego da sie podrobic,a co do stanu auta to obadaj dokładnie silnik i inne podzespoły zeby potem nie bylo
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Kwi 2009, 22:22

Jak dla mnie ani szpan ani siara szpan by był jakbys do tego mesia wstawił 21 calowe felgi chromowane zapierdynił fantachrom zamiast tego srebrnego lakieru i dopiero szpan.

Siara bybyła wtedy jakbys jechał z jedna felga chromowana na przodize a reszte felgi od zimówek z kołpakami i na to rózowy lakier

to jest mercedes średniej klasy on ma sie poprostu podobac z jazdy oraz jako tako cieszyc oko niz by to miała byc jakas zdezelowana bmka e36z wieśniackim wydechem jak wiadro bez dna i dudniacym na kilometr.

Bo tu ani szpanu ani siary niezoabczysz ;) chyba ze sam ja nadgonisz ;) ten akurat meś ;) to meś powiedzmy dla pospolitych ludzi o spoko portfelu ;) i chcacym mieć ten prestiż z gwiazdy na masce ;)
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

16 Sty 2010, 21:29

Mam w 2002 1997r. Familiar 2.5 TD uwazam ze spoko autko napewno warto nabyc podobny jedno jest prawda zwracaj uwage na przebieg ale autko polecam fajna sprawa.
lukasmadrid
lukasmadrid
Nowicjusz

Miejscowość: Madrid

17 Sty 2010, 10:27

Jak dla mnie żadna siara i szpan, jak przebieg prawdziwy to brać :wink:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

17 Sty 2010, 10:54

14 letni mercedes z przebiegiem 180tyś km. Bez jaj... Większość ma kręcone liczniki - na przebieg bym nawet nie patrzył.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin