Mercedes W209

31 Sie 2015, 09:55

Witam,

Jestem zainteresowany kupnem MB W209 coupe.
Mam takie pytania:
- Jakie są widełki cenowe dla tego auta z początku produkcji, oczywiście chodzi o zadbane, ze zdrową blachą, bezwypadkowe itp.
- Koszty utrzymania tego autka?
- Preferowałbym benzynę 320 V6 218km + gaz,
- Jak wygląda sprawa z wyciszeniem auta? Oraz kwestia połączenia szyby przedniej bocznej z tylną, widziałem, że jest tam jakaś szyna - czy przez to nie ma jakiś minusów w postaci uciążliwych szumów podczas jazdy?
- Miejsce z tyłu, czy oprócz tego, że jest dyskomfort w wchodzeniu przodem to miejsca z tyłu jest w miarę wystarczająco?
j0zek

01 Wrz 2015, 09:43

Nikt nic???
j0zek

01 Wrz 2015, 09:49

CLK jest zrobione na podwoziu C-klasy W203, więc koszty użytkowania są podobne. Powyżej 30 tysięcy powinny być zadbane egzemplarze, poniżej może być różnie. 3.2 to chyba najbardziej bezproblemowy silnik, spali tyle co 2.4/2.6, a jedzie dużo lepiej.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Samochodem w góry na narty
    W górach jeszcze zima więc wiele osób wybiera się w tym czasie w góry, by pojeździć na nartach czy snowboardzie. Kierowcy powinni jednak odpowiednio przygotować się do takiej podróży, aby w bezpieczny ...