Mercedes z przebiegiem 59.000 km Czy to możliwe????

30 Wrz 2007, 23:58

Ostatnio znalazłem na stronie twojafura.pl takiego Merca:
http://twojafura.pl/auta/401/speedy99-mercedes-190-e-w201-2-0-org-59-000-km

Czy to możliwe żeby to auto miało taki niski przebieg?? Czy to może tylko jakaś sciema bo ludzie już różne rzeczy piszą...
userek
Nowicjusz

01 Paź 2007, 13:01

zalezy jak kto jeździ czy dużo czy mało ja widziałem auto jakie miał stary dziadek co miał 8 lat a przebiek był 20000
dareg
Początkujący

01 Paź 2007, 20:01

Jest to możliwe.Ale żeby upewnić się,to wystarczy poprosić o książkę gwarancyjną,w której muszą być wpisane przeglądy gwarancyjne,a w nich daty i przebieg.Jak to autko nie ma takiej książki,to można zapytać właściciela,gdzie to auto było serwisowane i w tym serwisie również można sprawdzić kiedy i przy jakim przebiegu był robiony przegląd.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Paź 2007, 11:48

Książke serwisową jak wiadomo można kupić na naszym rodzimym serwisie aukcyjnym jak i zagranicznym
DO każdego auta można dobrać
Dorobić pieczątki to żaden problem i podpisy
Tak więc przebieg w takim samochodzie to rzecz umowna
Po stanie technicznym można dużo zobaczyć i się samemu upewnić

Sprawdz w tym aucie czy zawieszenie wysoko "stoi"
Kierownica powinna byc prawie nie zniszczona
Audi B4 1.9 TDI 90KM "1Z"
Audi B3 1.6 LPG 71KM "PP"
Audi_power
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 32
Miejscowość: Grudziądz

02 Paź 2007, 13:11

Jest to możliwe. Zależnie jak często właściciel nim jeździł. Sam niedawno spotkałem się w komisie gdzie renault megane rocznik 1997 miał przebiegu niecałe 110 tys. Chociaż niewykluczone, że w tym mercedesie cofany był w jakiś sposób licznik. Pozdrawiam
kalisz_m
Nowicjusz

02 Paź 2007, 17:30

To z tym podrobieniem pieczątek,książek serwisowych,to oczywiście jest do zrobienia bez problemu.Dlatego napisałem,że zawsze można to sprawdzić tam,gdzie samochód był serwisowany.
Druga sprawa,to podczas sporządzania umowy kupna sprzedazy,nalezy zwrócić uwage na to,w jaki sposób jest określony przebieg.Komis,zazwyczaj wpisuje do umowy,ze samochód jest sprzedawany "ze stanem licznika np. 20000 km".Nalezy zarządać od sprzedawcy,by w umowie zapis ten został zmieniony na "samochód z przebiegiem 20000 km."Jezeli sprzedawca nie zgodzi się na taki zapis,to znaczy,że licznik jest cofnięty.A nie zgodzi się dlatego,że jak się wyda,że samochód ma cofnięty licznik,to takim sprzedawcą zajmuje się prokurator.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach Euro NCAP
    Nowa SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych Euro NCAP. "Bezpieczeństwo jest dla marki ŠKODA priorytetem. Odzwierciedleniem tego jest nasz najnowszy model. Naszym celem było stworzenie samochodu, ...
    Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
    Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...

04 Paź 2007, 20:37

Bardzo żadko się zdarza aby takie auta miały tak niski przebieg. Moim zdaniem jest kręcony.
Lensky
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń