REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie ma tu elektronika steruje przepustnicą, czasem ona szwankuje i wtedy raczej podmiana przepustnicy zostaje.Kao napisał(a):Ale w tych silnikach chyba nie ma silniczka krokowego
Ja się zastanawiam nad zaworem SCV on odpowiada za regulację dawki paliwa.Kao napisał(a):Coś czuję że to wyjdzie ten czujnik ciśnienia paliwa. Tylko pytanie teraz jak go sprawdzic
narazie nie moge bo wyjazd zagraniczny mam i bede dopiero za 2 tyg.Kacper napisał(a):Błędy w końcu sprawdziłeś bo teraz trzeba do tego wrócić.
to jeszcze mi powiedz gdzie on jest bo ja chyba jestem slepy a w necie tez nie moglem znalezc info.tomekjed84 napisał(a):merivach 6 biegowych 125km a w tych od 2003 były
Udało ci się taki wtrysk załatwić i podmieniłeś?Kao napisał(a):Zamienilem 2 z 3 zeby sie upewnic ze to wtrysk. No i wyszlo ze na tym jednym wtrysku nie pracuje
no jeszcze nie. Jestem we Francji a tutaj niestety ciezko z czesciami uzywanymi do innych jak francuskie. Czekam az mi z polski dowiozą regenorowany. Dam znac jak zrobie.Kacper napisał(a):Udało ci się taki wtrysk załatwić i podmieniłeś?
A wiec. wtrysk wymieniony a dalej chodzi tak samo czyli tak jak na filmie. Dodam ze czasami ale bardzo rzadko trafi sie ze silnik przez chwile chodzi rowno i nie gasnie a po chwili slychac jakby jakis silniczek elektryczny przez moment sie wlaczyl no i dalej to samo. Jeszcze zaobserwowalem ze momentami slychac takie buczenie jakbym filtr powietrza otwieral i zamykal. Wczesniej nawet z tlumika to slyszalem. Sklaniam sie ku elektryce tym razem bo niepokoi mnie kilka rzeczy, na wolniejszych obrotach kiedy silnik falujaco nierowno chodzi to wszelkiego rodzaju swiatla swiatelka lampeczki podswietlenie pulsacyjnie przygasa. Sprawdzilem ladowanie i mamKao napisał(a):Dam znac jak zrobie.