Metaliczne stuki w zawieszeniu Opel Vectra B

14 Lis 2015, 14:55

Witam ! Mój problem polega na tym ,iż od kilku dni pojawiły mi się dość głośno słyszalne metaliczne stuki z przodu pojazdu a dokładnie w okolicach strony pasażera. Stuki te nasilają się , przy wybojach , na prostej drodze jest prawie ,że cicho . Dodam ,że byłem na diagnostyce i nie wykazali mi żadnych luzów . Sam więc podszedłem do tego tematu osobiście , wymieniłem sprężyny , amortyzatory w porządku , wymieniłem poduszki przy okazji , łączniki stabilizatora wymienione, na tulejach pływających brak luzów . Jednym słowem opadam z sił co jeszcze może być powodem . Z góry dziękuje za pomoc , pozdrawiam !
Bilstik
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 11 1986
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Opel Vectra B

20 Lis 2015, 08:33

Sprawdź przegub oraz wahacz- często jeżeli jest wadliwy czy poluzowany,to wydobywają się takie metaliczne stuki o których piszesz. Odpadają amorki i sprężyny bo to już wymieniałeś.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
    To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...