Metaliczne stuki w zawieszeniu Opel Vectra B

14 Lis 2015, 15:55

Witam ! Mój problem polega na tym ,iż od kilku dni pojawiły mi się dość głośno słyszalne metaliczne stuki z przodu pojazdu a dokładnie w okolicach strony pasażera. Stuki te nasilają się , przy wybojach , na prostej drodze jest prawie ,że cicho . Dodam ,że byłem na diagnostyce i nie wykazali mi żadnych luzów . Sam więc podszedłem do tego tematu osobiście , wymieniłem sprężyny , amortyzatory w porządku , wymieniłem poduszki przy okazji , łączniki stabilizatora wymienione, na tulejach pływających brak luzów . Jednym słowem opadam z sił co jeszcze może być powodem . Z góry dziękuje za pomoc , pozdrawiam !
Bilstik
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 11 1986
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Opel Vectra B

20 Lis 2015, 09:33

Sprawdź przegub oraz wahacz- często jeżeli jest wadliwy czy poluzowany,to wydobywają się takie metaliczne stuki o których piszesz. Odpadają amorki i sprężyny bo to już wymieniałeś.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    VII Eliminacja Wojny Północ-Południe / relacja
    W ubiegłą sobotę odbyła się największa do tej pory eliminacja cyklu Wojna Północ-Południe. Areną zmagań zawodników było katowickie Summer Cars Party, które przez 6 lat swojego istnienia urosło do rangi ...