Witam serdecznie forumowiczów!
Nie zaglebiajac sie w zbedne filozofie od razu przejde do rzeczy - poszukuje nowego, miejskiego samochodu w pulapie cenowym do 55 tysiecy. obecnie jestem na etapie wertowania stosow folderow, jednak gaszcz ten bywa gaszczem nie do przebrniecia. wychwycilem sposrod niego kilka interesujacych mnie modeli - byc moze bedziecie tak mili i rzucicie na nie okiem, a jakies cenne sugestie pomoga mi w podjeciu decyzji
jak wspomnialem srodowiskiem samochodu bedzie miasto (Warszawa).
rocznie robie okolo 14 tys km, zatem rozgladam sie za jednostka benzynowa.
jesli chodzi o moje typy...
1. KIA Ceed - 1.4/109 KM. nie jezdzilem nia jeszcze, ale na papierze silnik wyglada na zgrabny. fajna gwarancja, madrze prowadzona polityka cenowa, opcje w przystepnej cenie.
2. Hyundai i20 - nowosc na naszym rynku, za niecale 55 tysiecy pokusic sie mozna o topowa wersje style w benzynie, 1.4 / 100km, automatyczna klima, 6 poduszek, radio, dwukolorowe wnetrze - generalnie wszystko czego potrzeba. jako ze hyundai jest nowoscia, nie wiem co o nim sadzic. jego poprzednik getz zbieral w wiekszosci pochlebne opinie. sadze, ze i20 musze sie blizej przyjrzec.
3. Nowa Fiesta - fajny design, lecz 2 potezne minusy - bebnowe hamulce z tylu i koniecznosc oczekiwania na zamowiony model nawet do konca roku :/
4. Fiat Bravo - piekny kompakt, aczkolwiek mam obawy, czy silnik 1.4 / 90 km radzi sobie z masa pojazdu. jak mowie, nie mialem jeszcze czasu na odbycie ajzd probnych. auto nie na takim wypasie jak i20, trzebaby dolozyc pare zlotych do opcji, ale raza mnie np tylne szyby na korbki w kompakcie za blisko 54 zlotych. wiem, ze i20 jest o klase nizszym autem. mysle jednak, ze na dobra cene i wyposazenie wzgledem bravo moznaby dogadac sie ze sprzedawca - w czasach recesji sa ponoc chetniejsi do rozmow niz wczesniej
to takie 4 moje typy. bede wdzieczny za jakies uwagi, jakies sugestie
![Smile :)]()
szczegolnie jesli ktos mial do czynienia z nowym bravo w wersji 1.4. i20 przy masie 1035kg generuje 100km, zatem o jego dynamike jestem spokojny, acz z drugiej strony wykladajac taka kwote ciagnie czlowieka do jakiegos ladnego kompakcika vel bravo
![Very Happy :D]()