Miejskie autko dla kobiety do 5 tyś. - co kupić na Śląsku?

28 Kwi 2014, 21:34

Z tych linków to owszem Matiz mi podchodzi (nawet go przed chwila ogladalam i dyskutowalismy w domu), wydaje się najmniej ryzykownym rozwiązaniem.
Kamil1201202 - masz rację, że moge znaleźc niezajechany egzemplarz.

I w sumie zmieniłam tok myślenie, faktycznie nie ma co, aż tak wybrzydzac co do marki przy moim budżecie. Chce pojeżdzić czymś góra 3-4 lata do zajechania, aż nie dostane samochodu w spadku po mężu.

Ten Opel z linku za bardzo odpicowany, sprowadzony z Niemiec, może składany z 5 innych... Za takie pieniądze za ładnie wygląda na mój gust, a ja będe jeździć z niespełna 2-letnim dzieckiem, więc nie zaryzykuję kupnem jeźdzącej bomby.

Nie spieszy mi sie tak bardzo, więc jeszcze trochę czasu na spokojnie poszukam.
agnieszka303
Nowicjusz

Auto: Nie mam

28 Kwi 2014, 21:39

A byłaś oglądałaś że tak mówisz? Myślisz że u nas w kraju kupisz auto 100% bezwypadkowe? To ja życze powodzenia :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Kwi 2014, 21:50

No nie ogladałam, ale widział kto takie cacko za taka kasę? To tak jakbym Ci chciała wcisnąc "oryginalne" reeboki za 50 zł :P
Nie chodzi też o prezentacje, tylko o bezpieczenstwo i żeby mi sie nie rozkraczył na skrzyżowaniu przy pierwszej lepszej okazji. Boje się też, że będąc niedoświadczonym kierowcą w razie jakiegos dziwnego zachowania auta na drodze (np. gdy bedzie ściągać) popełnie jakiś kategoryczny błąd i się wykoleje. Nie wiem, może źle myslę, jesli tak to wyprowadźcie mnie z błędu. Zresztą kumpel szwagra sprowadza samochody z Niemiec i ostatnio powiedział, że przy takim budżecie nic sensownego mi nie sprowadzi, tylko same składaki, więc cos w tym chyba jest?

I nie licze że bedzie w 100% bezwypadkowy, ale miło będzie znaleźc 1 lub 2 właściciela krajowego i nie po czołowce, czy dachu. Nie piszcie tylko, że to niemozliwe :wink:
agnieszka303
Nowicjusz

28 Kwi 2014, 21:52

A co z Golfem i Clio? Na Clio są jeszcze rejestracje z flagą.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Kwi 2014, 22:06

Golfa nawet nie zobaczyłam, bo juz ogłoszenie znikło :(
Clio - sprowadzane, kręcone, więc Bóg jeden wie, co tam jest jeszcze, kolejna bomba.

Nie no, za bardzo się boję sprowadzonych aut. Pal licho z tym ile auto ma na liczniku. Może miec i 300 tyś. a wezmę o ile uznam że warto, ale jak juz po ogłoszeniu widzę, że kręcony to juz mnie skręca.
agnieszka303
Nowicjusz

28 Kwi 2014, 22:50

Podana corsa całkiem ok , choć jak na 18 lat ten czerwony lakier za ładnie wygląda .
Choć po samych zdjęciach nie da wszystkiego wywróżyć .
Jak masz niedaleko to warto zadzwonić , może nawet obejrzeć tak samo jak i tego matiza . :D
kamil1201202
Początkujący

Auto: Alfa Romeo
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi R8 V10 RWS
    Audi Sport GmbH poszerza serię modelową R8, wprowadzając nową wersję z napędem na tylną oś. Audi R8 V10 RWS pojawi się na rynku w limitowanej edycji 999 egzemplarzy w wersjach Coupé i Spyder. Samochód napędzany ...

28 Kwi 2014, 22:54

Ale ile masz kosztować taka Corsa? To jest normalna cena..
Clio nawet jeśli było sprowadzone to ładnych pare lat temu sądząc po tablicach,zresztą liczy sie stan a nie przebieg :!: Może mieć 100tys i być wrakiem a może mieć 350tys i byc w super stanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Kwi 2014, 22:59

Zerdzewiała źle, za ładna-źle. Może ktoś polerowanie wykonał? Za tą kwotę trzeba sprawdzać czy nie zgnity, czy jedzie prosto, a nie wybrzydzać. Mogę się założyć, że ta Corsa nie jest przystankiem, składakiem z 5 Clio czy cokolwiek. Za te pieniądze nikt nie sprowadzi rozbitka bo to się nie opłaca robić.

Zresztą skąd wiecie jak wygląda lakier na żywo? zrobić retuszu zdjęcia nie potraficie?
Ostatnio edytowany przez grzegorzd92, 29 Kwi 2014, 08:10, edytowano w sumie 1 raz
grzegorzd92
Aktywny

Miejscowość: Małopolskie
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1.2 82
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

29 Kwi 2014, 06:05

No dokładnie,mieć mały fundusz a wybrzydzać jakby sie miało 50tysięcy :roll:
Barol
Awatar użytkownika

30 Kwi 2014, 21:53

Ohh jakbym nie wybrzydzała tez by było źle :P a nawet gorzej, bo wzięłabym jakies padło z komisu, które dużo juz widziało :P

Znalazłam auto:
[link do oferty na Olx wygasł]

Rozmawiałam z panem, jesteśmy umowieni po weekendzie majowym. Pan mi przez telefon powiedział, że jakoś nie było zainteresowania specjalnego. Myślę że ze wzgledu na cenę, bo początkowo na innym portalu byla wystawiona za 5,5 tyś. Samochodem podobno ciągle jeździ jego żona, są drugimi włascicielami od 5-6 lat. Zgodził sie na przegląd mimo, że dzisiaj go robili (wymienione tarcze hamulcowe i klocki), bo się akurat skonczył :) Troche rudego widać, ale wolę aby było widac niz jak to handlarze odpicują i niewiadomo czy pod spodem nie gnije.

Co Panowie myslicie? :mrgreen:

Póki co mam trochę watpliwości co do silnika 1,6. Czyz nie jest to model bardziej awaryjny od 1.4? Spalanie większe, wiadomo, ale w moim przypadku to nie ma znaczenia, bo ja tras nim robić nie będę( ot zakupy, rekreacyjnie, jestem na wychowawczym więc do pracy na razie tez nie dojezdzam).
agnieszka303
Nowicjusz

30 Kwi 2014, 22:47

Silnik 1.6 spali mniej, 1.4 jest słaby i musisz go pilowac. Wygląda okej, przebieg może byc oryginalny, napis TOTAL.
Koniu
Forumowicz VIP

30 Kwi 2014, 22:59

Oo widzisz dzięki za informacje. Jakoś zawsze bylam przekonana, że im większy silnik, tym wiecej pali. Na napis total tez nie zwróciłam uwagi i nie miałam pojecia co znaczy, więc znowu jestem o jedną rzecz mądrzejsza :P Mąż jeszcze tego ogłoszenia nie widział i nie miał jak mnie uświadomić :wink:

A cenowo nie wydaje sie Wam, że drogo? Wiem,że da sie taniej ten rocznik kupić, ale zawsze jestem zdania, że jak samochod dobrze sie sprawuje to wlasciciel go ceni. A może faktycznie bardzo przepłacę?
agnieszka303
Nowicjusz

30 Kwi 2014, 23:29

Cena jest normalna. Co do silnika to trzeba patrzeć czy nie jest też za mały do danej budy i na jego charakterystykę pracy. Te 1.4 jako tako jadą ale trzeba je kręcić wyżej, a w 1.6 nie trzeba przez co może spalić mniej :)
Koniu
Forumowicz VIP

01 Maj 2014, 13:14

Wygląda dobrze,rdza spokojnie do ogarnięcia.
Barol
Awatar użytkownika

01 Maj 2014, 21:50