Miejskie auto do 12000 zł

09 Wrz 2018, 15:31

Witam! Poszukuję auta do sprawnego przemieszczania się po mieście i sporadycznych dalszych wypadów. Mój budżet na sam samochód to 10 000 - 12 000 zł. Zależy mi na stosunkowo niskim spalaniu, niskiej awaryjności i rozsądnych kosztach ewentualnych napraw. Nie skupiam się na konkretnym modelu, ale przeglądając ogłoszenia zwróciłem uwagę na takie auta jak: Fiat Panda, Fiat Grande Punto, Renault Thalia, Skoda Fabia, Toyota Yaris, ewentualnie Corolla. Czy któryś z tych modeli możecie polecić? Jeśli tak, w jakiej wersji silnika? Pod uwagę biorę jedynie benzyniaki. Załączam dwie, interesujące dla mnie, propozycje. Pozdrawiam!
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
sraltopies
Nowicjusz

Auto: nie mam

09 Wrz 2018, 17:31

Renówki w tym budzecie sobie odpusc bo jedyne co w tym budzecie jest to wlasnie Megane 2 generacji które potrafio byc skarbonka bez dna ( sam tak miałem)

Fiata grande punto jak najbardziej dostaniesz w tym budzecie ze zwyklym silnikiem 1.4 16V i to moim zdaniem jest najrozsadniejszy wybor, plusem jest tez to ze auto bedzie stosunkowo mlode w tym budzecie, ewentualnie seat Leon 1 generacji 1.6
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

09 Wrz 2018, 17:56

A co sądzisz o samochodach, które podlinkowałem? Taka Thalia nie jest godna uwagi?
sraltopies
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zima za kierownicą - jak się do niej przygotować?
    Do początku kalendarzowej zimy pozostało jeszcze kilka dni, ale już teraz zdarzają się mroźne, a nawet śnieżne dni. Dlatego bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie do jazdy w trudnych warunkach. Na co powinien zwrócić ...