25 Mar 2011, 18:47
Witam serdecznie! Chciałabym kategorycznie przestrzec przed firmą przewozową DOMA!!!!!!!!! O ile ich część amerykańska - Doma Export jest jeszcze ok, o tyle polska agencja celna Doma Services to same problemy!!!!! Nie tylko, że pobierają pieniądze za pomoc w odprawie celnej, której potem nie udzielają, oni po prostu współpracują z celnikami w celu wyciągania łapówek!!!!!! Miałam do zrobienia mienie przesiedleńcze - samochód został dostarczony do ich siedziby w Sękocinie Starym pod Warszawą. Na wstępie już sekretarka(!!) zadecydowała, że mienie mi się nie należy. Potem szefowa sprytnie zasugerowała rozwiązanie, które było niekorzystne w mojej sytuacji, a na koniec sugerowała, że sytuacja jest trudna, że ona ryzykuje, że może być kontrola... Nawet nie chciała wypisać wniosku na mienie, bo urzędujący tam celnik jej odradził!!!! Wszystko to oczywiście aby wyciągnąć łapówkę!!!!!! Po dwudniowej awanturze Doma wystawiłą mi dokument transferowy do Urzędu celnego w innym mieście. Opłatę dla siebie pobrała w pełnej wysokości, mimo, iż odmówiła mi tej właściwej usługi, o którą prosiłam w pierwszej kolejności - wniosku o zwolnienie mienia z opłat. Ja poniosłam koszty noclegu w Pruszkowie, musiałam nagle wykombinować pieniądze i wpłacić niemałe zabezpieczenie, i przede wszystkim zjadłam mnóstwo nerwów!!!!!!!! Oczywiście, w innym mieście, gdzie panują cywilizowane warunki, jest wolna konkurencja między agencjami, a celnicy nie są mafiozami, moje mienie przeszło odprawę i zostało zwolnione bez najmniejszego nawet problemu!!!!!!!!!!!
DOMA - UNIKAĆ JAK OGNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!