Racja,np .olej Motorcraft FORDA jest produkowany przez Castrola,obecnie dostępny dość tani olej K2 jest produkowany przez renomowaną f-mę petrochemiczną ale dystrybutor nie chce zdradzić jej nazwy.Ogólnie najlepiej jest nie mieszać syntetyku z minerałem gdyż minerał pogorszy parametry syntetyku,mieszając (w sytuacjach awaryjnych)oleje należy zachować parametry jakościowe,o ile przy jednostkach starszych konstrukcji nie ma raczej żadnego ryzyka(sprawdziłem) to przy silnikach wyrafinowanych do ,których wymagań są produkowane oleje specjalne(np.low soaps),wymieszanie oleju syntetycznego z minerałem może uszkodzić filtr cząstek stałych lub katalizator,dlatego starajcie się nie mieszać olejów,my posiadający jednostki przedpotopowe możemy sobie lać co chcemy(nie mam nawet sondy lambda i kata),nie wszyscy jednak tak mogą ale trzymajcie się jednej zasady ,jeśli jesteście gdzieś w trasie a trzeba będzie dolać oleju(w bagażniku zapasu nie ma)to lepiej jest dolać minarała do syntetyku niż jechać na zbyt niskim stanie oleju ale jeśli silnik macie wyrafinowany to wymieńcie po dolewce jak najszybciej cały olej na ten zalecany przez producenta(lepkość,jakość) ,wniosek?Miejcie zapas takiego oleju w bagażniku jaki macie w silniku
[ Dodano: Nie Wrz 27, 2009 16:18 ]Napisałem minarała?!
![Laughing :lol:]()
No i dobrze
![Very Happy :grin:]()
,można się wpakować na minę jeśli silnik mineralnego oleju nie toleruje!