Mikavi PQ4 czy Xblitz True 4K ?

26 Kwi 2020, 13:04

Witam. Szukam dla siebie naprawdę zaawansowanego wideorejestratora. Natknąłem się na te dwa modele, które moim zdaniem byłyby najlepsze. Maksymalnie do 1000 zł - może być mniej oczywiście. Nie zależy mi na drugiej kamerze z tyłu, liczy się tylko przód który bardzo dobrze nagrywa w nocy i w złych warunkach atmosferycznych...bo w dzień słoneczny to raczej każda się spisuje świetnie.
Astreuz
Nowicjusz

29 Kwi 2020, 12:43

Już gdzieś na forum pisałem że w takim przypadku warto jeszcze wziąć pod uwagę kamerę na przód marki Viofo A129PRO-G. Ma bardzo dobre parametry i jest mocno konkurencyjna dla tych które podałeś dodatkowo masz możliwość rozszerzenia jej w późniejszym czasie o kamerę na tył, jak byś się kiedyś na to zdecydował. Kamera ta ma też fajną regulację konta góra dół po jej przyklejeniu do szyby.

Jakiś czas temu miałem samochód z taką kamerką na chwilę i moim zdaniem bardzo dobrze spełnia swoje zadanie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

30 Kwi 2020, 22:19

No widzę właśnie filmiki z tej kamerki. Czyli byłby to lepszy wybór niż te dwie?
Astreuz
Nowicjusz

02 Maj 2020, 18:15

Jakość będzie podobna i tak naprawdę "laik" może nie zauważyć różnic między nagraniami z tych kamer. Ja jednak jak bym miął wybierać to wybrałbym Viofo A129PRO-G. W sumie chyba wszystkie z tych trzech sprawdzą się, pytanie jak mocno będziesz ingerował w szczegóły :) Minusem przy Viofo jest trochę mniejszy kąt widzenia niż przy pozostałych ale to czy Ci pasuje musisz już ocenić sam :ok:
Cichy77
Forumowicz VIP

03 Maj 2020, 19:04

To znaczy mi o nic innego nie chodzi, jak tylko o to, aby z tej kamerki było widać numery rejestracyjne samochodów w nocy. Kąty widzenia akurat nie są tak istotne. Liczy się tylko ta kwesita- jak dla mnie najważniejsza.
Astreuz
Nowicjusz

04 Maj 2020, 13:09

Astreuz napisał(a): aby z tej kamerki było widać numery rejestracyjne samochodów w nocy
Myślę, że tu różnica między tymi kamerami jest na tyle mała że możesz jej nie zauważyć :) zobacz sobie jeszcze obsługę ze smartfona bo ona się przydaje i nie musisz za każdym razem sięgać do kamerki.
Cichy77
Forumowicz VIP