Mini Cooper r56 problem z kierownicą

16 Sty 2018, 21:55

Witam serdecznie. Zakupiłam Mini Coopera z 2007 roku i juz sie dowiedzialam, ze niestety byl uderzony z przodu. Problem polega na tym, ze jadąc autostradą badz jakas droga szybkiego ruchu ( w mieście nie odczuwam ) na prostej drodze kierownica ma taki przeskok, ze jak chce ustawic ją na wprost to sie nie da bo mam wrazenie przeskoku w prawo lub w lewo. Auto wtedy lekko jedzie w jedna bardz w drugą stronę.Czy moze ktos wie o co chodzi? Czy powinnam udac sie na regeneracje przekladni? Zawieszenie sprawdzone. Mechanik nie wie do konca co to. Proszę o doradztwo. Dziękujęi pozdrawiam
Daria90
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 05 2018
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Mini Cooper r56
Silnik: 1.6 120km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

24 Sty 2018, 10:20

Przeskok czujesz na kole kierownicy? Czy to tylko takie wrażenie że nie możesz ustawić jej na wprost? Czy na parkingu jak kręcisz kierownicą to czujesz jakieś przeskoki?
Tu należało by sprawdzić dokładnie zbieżność sugerując sprawdzenie położenia kierownicy tak żeby była ustawiona do jazdy na wprost.

W mieście przy mniejszych prędkościach trudniej jest wyczuć jeżeli jest coś nie tak ze zbieżnością.

Daria90 napisał(a):Czy powinnam udac sie na regeneracje przekladni?
Sprawdź dokładnie zbieżność przód i tył i zobaczymy czy tam wyjdą jakieś problemy z ustawieniem.

Daria90 napisał(a):Zawieszenie sprawdzone
Jeżeli w elementach zawieszenia jest wszystko ok to pozostaje mam zbieżność i przekładnia.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

27 Mar 2019, 10:48

Temat trochę stary... Ale to na stówę dolny krzyżak kolumny.

pzdr
MM
magmat73
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tramwaj w ruchu drogowym
    Działania na rzecz poprawy komunikacji dotykają różnych środków transportu. W ostatnich latach do łask wraca transport tramwajowy. Przez wiele lat przesunięty na drugi plan, teraz jest mocno rozbudowywany. Tramwaj, ...