MINI COUNTRYMAN S

25 Mar 2025, 07:45

Mini Coutrymen S 2014r witam od paru dni komputer zgłasza mi naraz 3 błądy : uszkodzenie DSC, uszkodzenie czujnika ciśnienia opon oraz asystent ruszania najpierw błąd sie pokazywał gdy były gorące dni bo gdy samochód stał w cieniu lub był deszcz było ok a od wczoraj włącza się bez przerwy i jeszcze jeden objaw gdy wyłączam zapłon a klucz kodowy jest w gnieździe wycieraczki same się uruchomiają (dzieją się cuda). Jeszcze nie byłem na odczytaniu błędów ale czuje że to tylko będzie wydanie kasy w błoto ponieważ to wygląda na jakiś brak masy w którymś ze złączu. I mam pytanie czy może ktoś miał taki problem i go rozwiązał gdzie można wyszukać usterki
AnaK6
Nowicjusz

• 25 Mar 2025, 10:46

Kup INTERFEJS DIAGNOSTYCZNY TESTER ELM327 OBD2 zainstaluj aplikację i skasuj błędy być może pokaże też gdzie tkwi twój problem. Koszt niewielki a może być pomocny ... wyjdzie taniej jak wizyta u mechanika.
    Acer66
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 11
    Miejscowość: Przemyśl
    Prawo jazdy: 12 06 1979
    Przebieg/rok: 30tys. km
    Auto: Mitsubishi ASX , Toyota Cross
    Silnik: 1,6 MIVEC 4A92-117KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: SUV
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2018

25 Mar 2025, 11:32

Dziękuję za podpowiedź.
    AnaK6
    Nowicjusz

25 Mar 2025, 19:13

Acer66 napisał(a):Kup INTERFEJS DIAGNOSTYCZNY TESTER ELM327 OBD2 zainstaluj aplikację i skasuj błędy
    Ok ..... to jeszcze napisz autorowi tematu jaką konkretnie aplikację ma zainstalować , taką aby był dostęp do wszystkich sterowników w tym aucie.Wiesz ....zrobić pełny scan a nie tylko silnik. Sam jestem ciekaw ..
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi

25 Mar 2025, 19:28

Aplikacje: Car Skaner oraz OBD Auto Doctor dostępne w Sklepie Google Play są darmowe i podają informacje z ECU i innych czujników w języku polskim a całe menu aplikacji też jest w języku polskim .W aplikacji wybierasz model i typ pojazdu, jego pojemność i moc.Łączność testera z aplikacjami przez BLUETOOTH-u. Po skanowaniu nie wyjmujesz testera z gniazda OBD 2 tylko tam zostaje ponieważ skaner po wyłączeniu aplikacji wyłącza się sam po 15 minutach bezczynności.Bardzo ciekawe i proste urządzenie do podstawowej diagnostyki. Szeroki wybór
    https://allegro.pl/listing?string=ELM%20327%20OBD2
    Acer66
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 11
    Miejscowość: Przemyśl
    Prawo jazdy: 12 06 1979
    Przebieg/rok: 30tys. km
    Auto: Mitsubishi ASX , Toyota Cross
    Silnik: 1,6 MIVEC 4A92-117KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: SUV
    Rok produkcji: 2018

29 Mar 2025, 10:20

Na ten moment diagnoza, czujnika kąta skrętu
    AnaK6
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Świecąca podsufitka
      Toyota Boshoku Corp. stworzyła świecącą tkaninę do wykończenia wnętrza samochodów. Materiał jest utkany z optycznego włókna, które emituje światło w dowolnym wybranym kolorze. Technologia LED Źródłem ...