Mini- van lub większy samochód do około 20 tys zł

21 Lip 2019, 15:10

Witam,

Moja rodzina jest 5 osobowa, ale często potrzebujemy przewieść 6 osób. Obecnie jeżdżę mazdą 626 2.0 +LPG. Samochód bardzo dobry, oszczędny i bezawaryjny, ale w związku z tym że potrzebuję większy szukam czegoś równie dobrego. Mój roczny przebieg to 15-17 tys km. Myślę, że ze względu na koszty eksploatacji disla odrzucam (chyba że podpowiecie ciekawą propozycję). Z aut które przeglądałem to citroen grand picasso w automacie, ford galaxy, ford s-max. Wpadł mi też w oko mitsubishi utlander ale to już wersja z 2 litrowym dislem. Może macie jeszcze jakieś propozycje? Przez chwilę myślałem aby może jednak pozostać przy 5- osobowej wersji i oglądałem c5 i mondeo mk4. Proszę o poradę.

pozdrawiam
Kruczeek
Nowicjusz

23 Lip 2019, 17:24

Z citroenem to odrazu odpuść temat bo to porażka jako auto używane. Galaxy, S-max to dobre konstrukcje i są warte polecenia, pomyśl też o Touranie, fajne rodzinne auto, mozesz nawet brać diesla 1.9 bo to jeszcze stara dobra konstrukcja, a tak nawiasem nie liczy się przebieg roczny tylko jakie trasy robisz.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Lip 2019, 17:53

A co myślicie o Chrysler Pacyfica 2006 3.8 + LPG?
Kruczeek
Nowicjusz

23 Lip 2019, 20:30

przy tym aucie trzeba wybaczyć koszt jego utrzymania
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    ALPINE A450
    Będąca bezpośrednim następcą modeli Alpine z okresu "niebieskiego", Alpine A450 nie musi już walczyć o zwycięstwo w klasyfikacji ogólnej wyścigu 24H Le Mans. Jej nazwa jest nawiązaniem do dorobku modeli A441, A442 ...