Minimalny wyciek paliwa Dodge Caliber 2.0 CRD 2007r.

19 Sty 2018, 19:42

Witam mam problem z sączeniem się paliwa w pobliżu kolektora wydechowego po nagrzaniu się silnika nie mogę zlokalizować wycieku a śmierdzi paliwem w momencie gdy po dłuższej jeździe się zatrzymuje gdzieś w okolicach turbo tam jest wilgotny ślad na silniku czy ktoś ma może jakiś pomysł z kont może się sączyć paliwo?? Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie .
Majkel41
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 08 1996
Auto: Dodge Caliber
Silnik: 2.0 CRD
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • 19 Sty 2018, 21:20

no to Ty naocznie pownienes najlepiej zlokalizowac wyciek, nikt tu Ci nie powie skad Ci cieknie. Wedlug mnie wirtualnie nie da sie tu pomoc. Moge podpowiedziec zebys powycieral dobrze tamto miejsce dobra latarka i obserwuj na pracujacym aucie.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Trójwymiarowa konfiguracja samochodu
      Audi to pierwszy na świecie producent samochodów używający trójwymiarowych wizualizacji w konfiguratorze produktowym. Zamiast statycznych obrazów jakie znamy z przeszłości, klient może teraz w czasie ...