Minivan do 10tyś.

26 Gru 2013, 22:36

Witam,
Tak jak temcie. Potrzebuje auta 7 osobowego z osobnymi siedzeniami (tzn jakie są np w Alahambrze a nie w Zafirze - mam nadieje że zrozumiale napisałem)

Auto będzie pokonywać 15tys w miescie i ok. 2-3tys na trasie.

Ostatnio rozglądając się zaczeły mi sie podobać Ople Sintry benzynka+ gaz, co wy na to?

Im bardziej ekonomiczne tym lepsze ale z drugiej strony aby nie rozpędzał się jak pociąg towarowy, ot najlepsze spalanie w porównaniu z osiągami:

Pozdrawiam
trade
Obserwowany

Auto: Skoda Fabia

27 Gru 2013, 01:24

Opel Sintra to dobry samochód i podobno miał ocynk wiec nie powinien gnic. Uwazaj na egzemplarze po TAXI.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Gru 2013, 09:32

Sintra słynie jako najgorzej prowadzący się van i dość niebezpieczny. Zdecydowanie wygodniejszy i nowocześniejszy będzie Mazda MPV. Odradzam diesla ma sporo bolączek. Pozostaje tylko benzyna 2.0 122KM + LPG z którym współpracuje bez problemowo.
Zobacz tez Honde Stream jest ich bardzo mało, ale są to wyjątkowo trwałe auta.
Silnik jak wyzej 2.0 ale jest mocniejszy 155KM v-tec. Nie wiem jak duzy ma byc ten vanik. Stream jest 7 osobowa takie przedłużone kombi.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Mniejszy silnik 1.7 spali tyle co 2.0 jedzie słabiej trwałość wysoka.
Jak ten gabaryt wystarczy jest jeszcze Mazda Premacy tu diesel 2.0 90 lub 100KM jest dobrym wyborem.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

29 Gru 2013, 03:15

Dziękuje ślicznie za odpowiedzi.
Co do Sintry to z tego co słyszałem buja nią na prawo i lewo.
A możecie jeszcze podać jakieś ciekawe inne modele aut które sa przestronne i maja w miare bagaznik? Poniewaz nie bede ukrywal ze woze 2 osoby niepelnosprawne na wozkach z rodziny i w mojej skodzie musze to robic na dwa razy a i tak ledwo sie miesscze razem z wozkiem.
Czy nawet taka Zafira za te pieniadze moze sie dobra t4afic i jak z jej utrzymaniem?
trade
Obserwowany

Auto: Skoda Fabia

29 Gru 2013, 04:03

Zobacz rozmiarami czy będzie Ci odpopwiadać toyota picnic.

Jest to auto kompletnie bezawaryjne silnik benzynowy jeden z najekonomiczniejszych 2,o na rynku a diesel ten sam co w carinie E więc przebiegi po pół miliona nie robią na nim wrażenia.

Przyjmuje LPG.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

29 Gru 2013, 10:14

Tylko gdzie on Picnic teraz znajdzie? W PL marne szanse tu łatwiej bedzie o Avensis Verso.
Zobacz Mazde MPV jest od Zafiry większa ma pare wersji związanych z aranzacja wnętrza.
Auto bezproblemowe. Zafira zapewne będzie miała tansze częsci jednak jak sie sprawuje to auto to nie wiem. O MPV w benie słyszałem duzo dobrego.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowa Toyota Auris debiutuje w Polsce
    Toyota Auris drugiej generacji zadebiutowała w Polsce w styczniu 2013 roku. Samochód otrzymał zupełnie nowy wygląd nadwozia i wnętrza niż poprzednik, zyskując sobie sympatię klientów zarówno w całej Europie, ...

29 Gru 2013, 12:35

A Renault Espace z gazem?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

29 Gru 2013, 15:09

Reno ma bardzo dobry silnik 2.0 idealny do gazu, ale kuleje reszta a przede wszystkim elektronika.
Na szczęście III pod tym względem jest mniej rozbudowana i jak trafisz na zadbany egzemplarz moze nie da Ci w kość.
Dowiedz się o instalacją lpg zeby czasem mega drutu nie kupić bo wtedy bedzie po ptokach.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika