Minivan ok 20 tys

04 Wrz 2017, 20:54

Ok połowy przyszłego roku planuje rozglądać się za autem, w którym wysoko się siedzi, czyli pewnie coś klasy minivan.

Co do wymagań to:
Automatyczna klimatyzacja
Silnik Benzynowy powyżej 100 KM
Chciałbym by było to auto nie starsze niż rocznik 2010 - tutaj zasadniczo pytanie czy i o ile ewentualne budżet by trzeba było zwiększyć?

Z tego co na ten chwilę się rozejrzałem to do wyboru w tym typie jest:
VW Golf Plus / Sportsvan
Kia Venga/Hyundai ix20
Ford B-Max
Skoda Roomster
Skoda Yeti

Na co jeszcze można zwrócić uwagę?
dragoth
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 07 2011
Auto: chwilowo brak

05 Wrz 2017, 16:19

Twój budżet nie pozawala Ci na zakup żadnego z wymienionych poza Roomsterem. Ojciec ma ix20 i bez 35tys. nie podejdziesz. A skąd wiem? Koleżanka ojca szuka coś takiego do 30tys. i jest bardzo ciężko. Kie Vengi są odrobinę tańsze (więcej jeździło we flotach)

I jeszcze durny wymóg rocznika, który nie pozwala na nic tej wielkości... na prawdę chcesz wydawać więcej aby mieć 2010+, a nie skupić się na stanie technicznym.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

05 Wrz 2017, 19:29

dzida napisał(a):Twój budżet nie pozawala Ci na zakup żadnego z wymienionych poza Roomsterem. Ojciec ma ix20 i bez 35tys. nie podejdziesz.

Stąd pytanie już teraz by zweryfikować budżet.

dzida napisał(a):I jeszcze durny wymóg rocznika, który nie pozwala na nic tej wielkości... na prawdę chcesz wydawać więcej aby mieć 2010+, a nie skupić się na stanie technicznym.

Nie chcę po prostu kupić starszego auta niż ten który jest obecnie.
Dlatego jestem w stanie zwiększyć budżet tak by kupić młodsze auto.
dragoth
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 07 2011
Auto: chwilowo brak

05 Wrz 2017, 20:09

Ale odpowiedz sobie czy warto dokładać 10-15tys. aby mieć 2-3 lata młodsze auto. Dla przykładu Hondy Jazz III chodzą po tyle i sprzedają się w kilka dni.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oto najpopularniejsze samochody na świecie
    Najnowsze dane portalu analitycznego focus2move.com potwierdzają, że Toyota Corolla nadal zajmuje niezagrożone pierwsze miejsce w rankingu globalnej sprzedaży samochodów. Na drugim miejscu znalazł się amerykański pick-up ...
    Suzuki Jimny
    Mała terenówka Suzuki była już kiedyś dostępna ze zdejmowanym dachem. Ale najnowsza odsłona modelu, która ostatnio skradła serca wielu kierowców, nie doczekała się dotąd takiej odsłony. Są jednak spore ...