Minivan Volkswagen Touran

08 Kwi 2013, 20:30

Witam ponownie,

Kolejny raz wracam do tematu minivanów. Byłem u dealera Volkswagena i oglądałem Volkswagena Tourana nowej generacji. Muszę kupić nowego 7 miejscowego vana dla żony za cenę ok. 100-120tys. zł.
VW zainteresował mnie wysoką jakością i atrakcyjna ceną względem nowego Opla Zafiry.
Po skonfigurowaniu VW w wersji Comfortline i silniku 1.4 TSI 140KM. W wyposażeniu dodatkowym wziąłem:
-automatyczną klimatyzację Climatronic
- wersje 7 miejscową
-czujnik ciśnienia w oponach
-pakiet 5190 komfort- bi-ksenonowe lampy z lampami LED, Park assisst
-rns 315 gps
-kamera cofania
-kierownica multifunkcyjna
I to wszystko kosztowałoby 105 500zł
A w ofercie handlowej dostałem cenę o 10 tys. złotych niższą.

Czy taka oferta za Tourana byłaby opłacalna?

P S W magazynie "Auto świat" ocenili ten samochód na 6 pod względem niezawodności.

Pozdrawiam
Seoch
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 10 1995
Przebieg/rok: 37tys. km
Auto: Audi A6
Silnik: 2.0 170KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

09 Kwi 2013, 22:37

O ile faktycznie do pierwszej wersji były zastrzeżenia to nowy wyzbył się tzw. problemów wieku niemowlęcego. Czy warto z takim wyposażeniem. Nic tylko porównać z innym modelem z takim lub bardzo zbliżonym wyposażeniem. Pomijam tutaj techniczne, użytkowe, itp. aspekty - jako minivan po prostu sprawdza się. W dalszej rodzinie poruszają się takim w Niemczech i jakoś nie słyszałem, żeby narzekali, a trochę o autach wiedzą i niejedno mieli.
Gufi
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X4 M40d - dynamiczne proporcje i atletyczne kształty
    Nowe BMW X4 demonstruje swój indywidualny charakter poprzez istotnie zwiększoną dynamikę jazdy, oryginalny, sportowy wygląd zewnętrzny, jeszcze bardziej szlachetne wnętrze premium oraz nowoczesne systemy wspomagające ...