Mistsubishi Carisma 1999r. 1.8 GDI wersja Comfort albo ?

13 Sie 2010, 18:59

Witam!

Nazywam się Michał i właśnie zbieram się do kupna pierwszego poważniejszego auta. Podałbym w tym miejscu link do ogłoszenia, niestety chyba wygasło, sprzedający nie odświeżył jeszcze... co jest w sumie na moją korzyść, bo auto oglądałem, sprawdziłem... ale się waham....

Wersja jest ogólnie wypas, 4 poduszki, pełna elektryka, 1.8 GDI, liftback, bezużyteczna nawigacja od mitsubishi ;) komputer pokładowy. Stan z zewnątrz bdb, żadnych wgnieceń, rdzy nic... na przeglądzie też wypadło bez zarzutów, luzów i innych takich.... co czyni je tym bardziej podejrzanym bo kosztuje tylko 11 000......

Jedyny problem poważny jaki ma to auto są.... stuki w tylnym zawieszeniu, dokładnie jak jechaliśmy autem w 4 osoby, to na co większej dziurze było słychać stuki z tyłu. Na serwisie sprawdziliśmy że spowodowane jest to dotykaniem tylnych opon o nadkola... nie powiem zmartwiło mnie to niesamowicie i nie wiem co dalej. Nie wiem czy to normlane czy świadczy o jakiejś poważnej przeszłości auta? Czy wystarczy wymienić amortyzatory? Ile taka zabawa mnie wyniesie?

A może jednak coś innego? Możecie zaproponować przy okazji jakieś alternatywy do tego modelu? Bo słyszałem same superlatywy o nim i jego silniku (tym bardziej cena mnie zaskoczyła....)
Infiel
Nowicjusz

Miejscowość: Brzeg

14 Sie 2010, 16:20

Infiel napisał(a):A może jednak coś innego?

Nie jestem dokładnie pewny ale czy tam z tyłu nie ma przypadkiem drązka stabilizatora.... :?: :?: A jak jedziesz z tyłem pustym tez słychac pukanie... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...