Mitshubishi pajero

02 Lip 2010, 20:28

Witam!!! jestem użytkownikiem pajero 3,2DID 2002 rok oraz Pajero 2,5 tdi2003rok samochody są identyczne pod względem wizualnym obydwa samochody posiadają skrzynię manualną różnią się silnikami /nadmienię że silnik 2.5tdi sprawuje się dużo lepiej/
Porównując zewnętrznie reduktory w obydwóch samochodach są identyczne !!!!pytanie moje brzmi czy reduktory są takie same czy może różnią się ???proszę o informację
wiktoria
Nowicjusz

Miejscowość: szczecin

02 Lip 2010, 20:45

ale chodzi Ci o to czy są zamienne czy o coś innego?

jeśli o to czy są zamienne to zależy od skrzynie biegów, a czy są takie same to zależy są 2 rodzaje Easy select (bez mechanizmu różnicowego międzyosiowego) i SuperSelect (z centralnym dyfrem) najłatwiej rozróżnic je po ilości pozycji "wajchy" ES ma ich 4 SS ma ich 5 :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie bój się parkować tyłem - to proste!
    Wąskie miejsca postojowe na parkingach podziemnych, na przykład pod biurowcami czy galeriami handlowymi, to dla wielu kierowców prawdziwe wyzwanie. W takich przestrzeniach najlepiej parkować tyłem – ten manewr ...
    Zadbaj o szyby i czyste światła
    Jazda samochodem z brudnymi szybami potrafi być bardzo niebezpieczna i znacznie ograniczać pole widzenia. Zwłaszcza zimą podczas opadów deszczu lub śniegu, gdy na drogach leży sól i błoto, które stale ...