Mitsu eclipse 4g kontra Nissan 350z

02 Mar 2008, 23:47

Witam!
Obecnie jeżdżę passatem kombi tdi (kupione trochę z przymusu do prowadzonej w lato działalności jako pierwsze moje auto) i mam zamiar zmienić go na coś zupełnie innego- mianowicie tak jak w opisie:)
Na sam samochód mam ok 60tysi.
Za Eclipsem przemawia młody rocznik (za tą cene można wyhaczyć rok 2006, a nawet 2007) ale z silnikiem 2,4 bo 3,8 to już ok 70tys., miejsca 2+2
-Minusy to zwykle automat w 2,4 i przedni napęd (choć to drugie za bardzo mi nie przeszkadza)
Za nissanem przemawia wyposażenie i ta V6 pod maska (jeden aptekarz miał w moim mieście takiego i słyszałem kilka razy jak to buczy:)) ), tylny napęd
- minusy to 2 miejsca i roczniki 2003 które bym za tą cenę mógł kupić.
Nie jestem tuningowcem, nie jeżdżę 120 km/h po mieście- zresztą mieszkam w małej mieścinie, nie jeżdżę bez celu po mieście i w sobotę pod dyskoteki:) , jestem jeszcze w stanie cywilnym "wolnym"- to tak aby lekko nakreślić moją sytuację:))
Chcę fajnie, nietypowe autko do normalnej jazdy.
Proszę o pomoc w wyborze. W grę wchodzą tylko japońce (jest jeszcze mustang ale to trochę inna motoryzacyjna bajka:) )
Z moich kochanych hond to poczekam na accorda coupe 2007, ale to może za dwa- trzy lata:) bo obecnie mnie nie stać!
Celica odpada, bo przesiadać sie z Tdi na wysokoobrotowy odkurzacz nie mam zamiaru- ale wczesniej byłem prawie na nią zdecydowany.
Civic coupe- nie podoba mi się (przynajmniej w wersji 1,8 automat)!, a Scion Tc chyba zbyt podobny do auta kompaktowego.
Wszelkie reflekcje na temat mile widziane
pozdrawiam
umberto
Nowicjusz

02 Mar 2008, 23:53

jeśli chodzi o Eclipse vs 350Z to oczywisćie bierz Nissana

a może zamiast tamtych dwóch coś takiego?
[link do oferty na Allegro wygasł]

jedyna wada to duże spalanie
osa54
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ford Fiesta 1,0 EcoBoost o mocy 100 KM
    Pod maską opisywanej wersji Fiesty znajduje się trzycylindrowa jednostka benzynowa o pojemności jednego litra, która generuje równe 100 KM. Napęd przekazywany jest za pomocą manualnej skrzyni biegów o ...
    Powrót w korku
    Na powrót z wakacji lepiej wybierać czas, gdy natężenie ruchu jest jak najmniejsze. Niekiedy się to nie udaje i wtedy czeka nas stanie w korku. W takiej sytuacji kierowca powinien zachować spokój, stosować się ...