Mitsubishi carisma 1.8 GDI za 4200zł

02 Kwi 2015, 20:52

Ty na poważnie z tą Primerą?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Kwi 2015, 20:55

Już pisałem o tym, że to złom a Ty nadal swoje...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

02 Kwi 2015, 21:10

Czyli mówicie, że nie nie wytrzyma dwóch lat bez problemów?

To nie jest tak, że się uparłem. Widziałem dziś sporo aut także z tych, które polecaliście. Ta oferta wyglądała z nich najlepiej.

To co proponujące zrobić?
Erni1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 2011
Auto: Brak auta

02 Kwi 2015, 21:17

Jak wiesz która oferta wygląda najlepiej to nie pytaj, tylko kupuj. A później będzie kolejny mądry po szkodzie :!: Powiedz mi po czym wnioskujesz że to najlepsza oferta :?:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

02 Kwi 2015, 21:45

Każde auto dokładnie oglądałem. Czytałem w internecie, żeby np na śruby zwracać uwagę, np od maski niezdrapana farba znaczy, że nie było odkręcane. Już nie mówię nawet, że w almerze (gdzieś tam była wrzucona) były np. dwie różne.

Każdym autkiem, które oglądałem się przejechałem i to było pod tym względem najlepsze.

Ogólnie nigdzie nie napisałem, że wiem która oferta jest najlepsza, sam na początku przyznałem, że jestem laikiem a ta oferta wydawała mi sie najlepsza.

Na prawdę, liczę bardzo na Waszą pomoc, a nie na sarkastyczne komentarze.

Dziękuję za oferty, które wrzucaliście, były dla mnie pomocne, bo wiem w jakim kierunku zmierzać. Nawet z moim małym doświadczeniem widziałem, że część z tycha samochodów była w bardzo złym stanie na prawdę, chociażby taki metaliczny dźwięk silnika, aż szorstki. Tak jakby auto w ogóle nie miało oleju... To mi się wydaje złym znakiem.

Zapytam Was jeszcze raz, Waszym zdaniem to autko nie wytrzyma 2 latek i jakichś 30 tys km?

Co do belek, w tym autko są w dobrym stanie, ale to dlatego, że zostały wymienione.
Lakieru nie sprawdzałem, no bo 14 letnie mogło mieć swoje doświadczenia jak większość w takim wieku. Bardziej chodzi o to jak jest utrzymane.

Co byście na moim miejscu jeszcze jutro sprawdzili?

Dziękuję i pozdrawiam,
Erni1
Nowicjusz

02 Kwi 2015, 22:00

Oglądałeś tę Carismę czy nie?
AASF
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Uno
Silnik: 1.0 Fire
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

03 Kwi 2015, 00:14

Tak, widziałem ją. Ogólnie właściciel sam zabrał się za szpachlowanie i zrobił to na prawdę słabiutko. Do tego te belki podtrzymujące silnik też zaczęła zżerać korozja i podobno też zostało zakonserwowane, ale patrząc na jak zostały zrobione blachy dokładnie bym to sprawdził. Do tego są takie mankamenty jak wyłamane plastik od kluczyka. No przyznam szczerze, że to autko wygląda na mocno wyeksploatowane i autko ze zdjęć wygląda przy nim na prawdę świetnie.

Chociaż pewnie i tak ktoś zaraz powie, że się głupoty gadam, więc jak jesteś zainteresowany to sprawdź to sam. Ja nie doradzam ani nie odradzam.

Co do silnika, rzeczywiście to prawda, że bardzo fajnie brzmi i jest to charakterystyczne cykanie. Sam dźwięk na prawdę przyjemny ;)
Erni1
Nowicjusz

03 Kwi 2015, 10:10

Pomyśl logicznie.. Jakby ktoś był św. Mikołajem to Primera dawno by już poszła. Czyli jej nie brałeś na SKP a pewnie ładne kwiatki by wyszły. Nie leciałeś miernikiem? Głupota.. Bo co jak miała wspawywany słupek B i zrobili to partacko albo ćwiartke? :roll:
Masz dużo lepszych propozycji od nas.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

03 Kwi 2015, 19:13

Pordzewiałe belki,nadkola i myślisz że ktoś dbał o auto? Zresztą sam sobie odpowiedziałeś na pytanie czy warto "autko wygląda na mocno wyeksploatowane".
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012