Mitsubishi Carisma czy Mazda Xedos 6- lub inne?

01 Lut 2010, 12:25

Witam serdecznie.
Zwracam się z prośbą do ludzi posiadających lub dealerów sprzedających modele wymienione w tytule. Potrzebuję w miarę dużego samochodu które sprawdzi się w długich trasach. Zależy mi na samochodzie z instalacją gazową, nieawaryjnym i w miarę tanim w eksploatacji. Dysponuję kwotą 9-11 tys.
Wszelkie sugestie mile widziane.
....
bocianvip
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie

01 Lut 2010, 13:11

Mitsubishi carisma jest dosc zawodnym autem.Jak juz to szukaj egzemplarza po liftingu w 1999r,są one mniej awaryjne.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

01 Lut 2010, 16:40

...a znalazł by się użytkownik Mazdy Xedos 6?
....
bocianvip
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie

01 Lut 2010, 23:55

BMW E34 powinno się dobrze sprawdzić. Co do Xedos - niestety strasznie drogie są w utrzymaniu, lepiej kupić brata - 626.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Lut 2011, 23:38

Żal mi ludzi, którzy jeżdżą non stop pieprzacymi sie Beemkami, a potrafią wydawać opinie typu "są strasznie drogie w eksploatacji" o autach, które widzieli na oczy dwa razy i to na światłach.

Xedos 6 to auto wierne jak pies i niezawodne jak Boguś Linda w filmach akcji. Po prostu poezja stylu i niezawodności. Fakt, jak lejesz do niego olej za 20 zl od wujka Heńka, który gdzieś tam po znajomości zalatwił to oczywiście, że coś nie bedzie grało, ale jesli dbasz o Xeda i dajesz mu to czego auto potrzebuje do normalnej pracy to on odwdzieczy sie latami bezawaryjnej jazdy.
A drogie czesci ? raz ze to kompletna bzdura rozpowaidana przez gosci jezdzacych cale zycie twardymi "niemcami" bez duszy a po drugie co mnie obchodza ceny czesci... skoro nie mam potrzeby ich kupowac.

pozdrawiam Beemkowcow
wujekkuna
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszó

24 Lut 2011, 16:03

Zgadzam się z przedmówcą po części, kogo bym nie pytał chwali sobie niezawodność Xedosa. Ale nie oszukujmy się, jak zobaczyłem ceny niektórych części to są droższe od konkurencyjnych marek. Mimo wszystko polecam.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zaproszenia na TTM i Motor Show 2022
    Rozpoczął się właśnie konkurs dla aktywnych użytkowników naszego forum (konkurs trwa do 3 kwietnia włącznie). Tym razem mamy dla Was dwa podwójne zaproszenia na "Vip Day" i pięć podwójnych zaproszeń na ...
    Skoda Superb Combi - czwarta generacja modelu
    Czwarta generacja modelu Superb Combi kontynuuje swoją triumfalną ścieżkę z jeszcze bardziej dopracowanym projektem, obszerną i niezwykle wygodną przestrzenią oraz innowacyjnymi rozwiązaniami technologicznymi. Nowy model ...