Mitsubishi Carisma GDI po lifcie

10 Maj 2009, 10:24

Juz od dluzszego czasu bylem zdecydowany na carisme gdi po lifcie ale dopiero dzis udalem sie na gielde. Znalazlem dosc ciekawy egzemplarz ( 2001 r, 15800zl), jednak ma on az 190 tys km przebiegu? Czy to nie za duzo ? Wydaje mi sie, ze blisko 200tysieczny przebieg jest wysoki... Auto sprowadzone rok temu z Niemiec...
Warto ??
Ostatnio edytowany przez Luq, 10 Maj 2009, 21:48, edytowano w sumie 1 raz
Luq
Początkujący

Miejscowość: woj. Lodzkie

10 Maj 2009, 10:40

mysle ze to nei jest duzy prezebieg na 8- letnie auto. przynajmniej malo prawdopodobne, zeby licznik byl cofniety.
GDI to dobre silniczki
wojtex_
Początkujący

10 Maj 2009, 17:30

Ja jeżdżę Carismą GDi rocznik '98, obecnie ma 190 tys i żadnych problemów nie mam. Jako użytkownik takiego auta oczywiście polecam :)
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

10 Maj 2009, 18:58

Pisaliśmy już o silnikach GDI,jeśli komuś nie przeszkadza to specyficzne cykanie oraz zawory na szklankach to nie widzę problemu,przebieg naturalnie wysoki nie jest jak na silnik a rocznikowo normalny.Co wiem o tym modelu?Lepsza jakosć po lifcie,najsłabsza strona to układ przeniesienia napędu,pólosie napędowe,nietrwałe sprzęglo oraz skrzynia biegów.Krytycznie należy ocenić również zawieszenie,szybko zużywają sie łączniki stabilizatora oraz wahacze.Eksploatacja nie pochłania zbyt dużo pieniędzy ale częsci zamienne są stosunkowo drogie.Ja mówię szczerze nie kupilbym CARISMY gdyż są lepsze samochody jak chociażby HONDA ACCORD,NISSAN PRIMERA ,PEUGEOT 406,TOYOTA CARINA E,VOLVO 850 itd.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

13 Maj 2009, 18:19

Oplaca sie sprowadzac auto z Niemiec czy lepiej kupic w kraju ??
Mam na oku 2 egzemplarze, co o nich myslicie ??
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylko ten hak ehhh :( :/
Licze na pomoc...

PS. Tak wiem, ze te sa sprzed liftingu :P...

EDIT - poprawione:P
Ostatnio edytowany przez Luq, 13 Maj 2009, 19:14, edytowano w sumie 1 raz
Luq
Początkujący

13 Maj 2009, 18:56

popraw linki
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

14 Maj 2009, 14:43

Linki poprawione.
To jak z tym kupnem samochodu ? Oplaca sie bawic w sprowadzanie czy lepiej kupic w kraju ??
Luq
Początkujący

14 Maj 2009, 15:47

850 chleje jak ch...
Loosmo
Początkujący

14 Maj 2009, 18:05

Ja mówię szczerze nie kupilbym CARISMY gdyż są lepsze samochody jak chociażby HONDA ACCORD,NISSAN PRIMERA ,PEUGEOT 406,TOYOTA CARINA E,VOLVO 850 itd

No to żeś pojechał, jeśli 850 jest lepsza od Carismy to ja już nie wiem.
850 to kanciata, paliwożerna krowa na kołach. A Carisma zwłaszcza po lifcie to ładny pojazd, opływowe kształty, ładnie wykończony i przede wszystkim pali dużo mniej niż 850.
Co do Accorda to nie kupisz raczej za cenę Carismy z 2001r Accorda z 2001r.
stasiowski121

15 Maj 2009, 21:24

stasiowski121 napisał(a):Co do Accorda to nie kupisz raczej za cenę Carismy z 2001r Accorda z 2001r.

Zgadza się. Jak szukałem swojej Carismy, to przeglądałem różne samochody, w tym Hondy, i nie trafisz w takiej cenie Accorda.
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

17 Maj 2009, 10:51

VOLVO 850 zapewnia wyższą jakośc wykonania ,nieporównywalnie wyższy komfort jazdy ,gdzie napisałem ,ze polecam benzynę DIESLI nie ma ?!VOLVO 850 to ostatnie prawdziwe VOLVO,to nie wymaga komentarza ,jest nieporozumieniem porównywanie takiej sobie Carismy z solidnym samochodem ,problem może być tylko jeden ,właściciele niechętnie je sprzedają ale gdy się poszuka?!Carisma przy tym VOLVO to chata bambusowa przy bunkrze.O niewielu samochodach można powiedzieć ,że minusem jest tylko wysokie spalanie silników benzynowych oraz trudność w znalezieniu egzemplarza niewyeksplatowanego .Minusy Carismy to ,wycieki oleju,słabe zawieszenie,należy uważać na silniki GDI oraz silniki Renault.Resztę minusów już wymieniłem wyżej.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)