Mitsubishi carisma problem z przednią lampą

22 Maj 2013, 13:32

witam mam mały problem od pewnego czasu zauważyłem że jedna lampa mi paruje jak to zlikwidować i czym można wyczyścić
lampy aby wróciły do swej świetności
wicek2240
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 08 1991
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: mitsubishi carizma
Silnik: 1.6 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

22 Maj 2013, 14:01

W sensie - KLOSZ CI PARUJE, a nie lampa. Wyczyścić można po prostu rozbierając lampę i myjąc klosz ale problem zaraz powróci (pewnie po pierwszym deszczu).

Można albo uszczelnić lampy silikonem i zrobić tzw. rurki odprowadzające.
Albo przemyć klosz od środka wodą z mydłem.
Albo wlać do lampy odrobinę denaturatu.

Tylko pierwsza opcja daje Ci spokój na bardzo długi czas. Zawsze można zrobić wszystkie trzy.

Ewentualnie zanim zabierzesz się za te metody spróbuj bardzo mocno podgrzać klosz suszarką... Aż będzie "wrzący", dopiero jak to nie pomoże zajmij się punktami z góry...
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

16 Paź 2013, 18:34

Jeśli autor tego tematu nigdy tego nie robił radze nie dotykać się sylikonu, jeśli jednak by się posłuchał mojego przedmówcy prosżę o krótki filmik z pracy, to będzie komedia.

Oczywiście wnosząc do tematu żaden sposób nie starcza na długo, a do pierwszej zimy. Czy koszt 200 zł za święty spokój to aż tak dużo ?
BJCB
Nowicjusz

Auto: Zipp Vapor
Silnik: 125cm3 5km
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rambler Marlin
    Rambler Marlin - samochód osobowy klasy średniej produkowany pod marką AMC (American Motors Corporation) w latach 1965–1967. Jedyną dostępną opcją nadwoziowa był 2-drzwiowy fastback, napęd przenoszony był na ...