Mitsubishi Carisma

21 Sty 2010, 11:49

witam jak w temacie, mam okazję kupić podobno w dobrym stanie Mitsubishi Carismę w dieslu 1,9 DID 115 PS cena za rocznik 2002 z przebiegiem podobno 147 tys. za 18 tys zł
Chciałbym zapytać użytkowników Carismy w dieslu jak się spisuje w szczególności motor 115 konny - sam miałem kiedyś taką carismę tylko w benzynie i gdyby nie wypadek do dziś bym nią jeździł ;-) proszę o opinie co się psuje najczęściej, czy samochód jest awaryjny czy też nie . Samochód mam okazję kupić od znajomego handlarza - prywatny import z niemiec. jak zwykle przy kupowaniu od kogoś kto sprzedaje samochód rodzi się wiele wątpliwości jednak u tego konkretnie gościa kilku moich znajomych kupiło już samochód i nie narzeka stan jak obiecywał zawsze był dobry.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

24 Lut 2010, 13:48

ja mam Carisme 102 konną DiD i naprawdę polecam. Fakt że mam ją od października 2009 roku ale jak narazie bez zarzutów a i wszyscy którzy nią jeździli mówią że igła :D pali naprawdę mało na trasie nawet 4,5l w mieście teraz w zimie ok 7,5l. Do tego już nie jeden mechanik mówił mi że te carismy są świetne i bezawaryjne :)
mocuk
Nowicjusz

Miejscowość: Jasło

24 Lut 2010, 16:47

Witaj.Carisma jest "dziwnym składakiem" i wcale nie jest mało awaryjna .Wyglądem napewno przykówa uwagę.Ale wygląd to nie wszystko.Problemy ze skrzynia biegow,półosie napedowe się dosc szybko zuzywają, bardzo liche zawieszanie. pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

25 Lut 2010, 12:12

milutki5 napisał(a):Witaj.Carisma jest "dziwnym składakiem" i wcale nie jest mało awaryjna .Wyglądem napewno przykówa uwagę.Ale wygląd to nie wszystko.Problemy ze skrzynia biegow,półosie napedowe się dosc szybko zuzywają, bardzo liche zawieszanie. pozdro

no tak... z tego co się orientowałem z samym silnikiem problemów nie ma ... ale .... silnik jest produkcji RENAULT :-) właściciele serwisu w Katowicach (moi znajomi) potwierdzają, że padają pół osie, skrzynia ale silnik nie do zajechania. Faktem również jest słabe zawieszenie, jednak samochód mniej awaryjny od Passatów i myślę, że atrakcyjniejszy.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

25 Lut 2010, 14:32

płyta podłogowa jest od volvo :mrgreen:
a tak z przebiegiem to miał skrecony
:razz:
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława

25 Lut 2010, 20:25

Mój kolega mechanik jeździ od dwóch lat właśnie Carismą 1.9 DID i szczerze mówiąc to naprawdę porządny samochód, póki co nic mi nie wiadomo o problemach ze skrzynią czy półosiami, wiem natomiast że motor jest zadziwiająco ekonomiczny jak na osiągi które zapewnia i bezawaryjny do tego całe auto przy odpowiednio dobranym ogumieniu świetnie się prowadzi. No i jest znacznie łatwiej kupić dobry egzemplarz i lepiej wyposażony niż np. Passata, który wygląda znacznie mniej atrakcyjnie.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    [2018] Toyota RAV-4
    Kolejna generacja SUVa od Toyoty. W Europie będzie oferowany w podobnej gamie silnikowej co obecna, czyli 2,0 benzyna i 2,5 hybryda. Nie należy spodziewać się diesli z których Toyota się wycofuje. Wg mnie zmiany we ...