Mitsubishi Colt 1.3 GL 98' - wymiana liczników

16 Maj 2011, 15:21

Witam,

Niedawno zakupiłem nowy samochód - Mitsubishi Colt 1.3 GL z 1998 roku. Auto nie posiada licznika obrotomierza, a chciałbym taki zamontować. Oczywiście jazda bez niego nie jest trudniejsza, po prostu jeżeli chciałbym się skupić na oszczędnej jeździe, to mimo wszystko taki obrotomierz pomaga.

Moje pytanie brzmi: czy można bez problemu wymienić liczniki i zamontować w tym samochodzie inne z obrotomierzem, mimo iż samochód obrotomierza nie posiadał? Na allegro znalazłem [link do oferty na Allegro wygasł]. Czy w zwykłym warsztacie mi to wymienią, czy może być z tym problem?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. :)
Impossible is nothing...
maras723
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największy rozpraszacz kierowcy? Jazda na zderzaku
    Co najbardziej rozprasza kierowców podczas jazdy? Brytyjscy kierowcy twierdzą, że jest to widoczny we wstecznym lusterku samochód, który jedzie zbyt blisko nich. Jazda na zderzaku to problem również ...
    Kody tablic rejestracyjnych w krajach członkowskich UE
    Obecnie tablice rejestracyjne w całej Unii Europejskiej są zunifikowane. Dzięki rozporządzeniu Rady (WE) nr 2411/98 z dnia 3 listopada 1998 powstało pojęcie euroband (lewy niebieski pasek na tablicy rejestracyjnej - europasek). ...