Mitsubishi colt coupe - inne

15 Wrz 2008, 18:49

Witam serdecznie.

Nie wiedziałem gdzie mogę wstawić to pytanie ponieważ jest związane ze sprzedarzą (nie ogłoszenie !!)

Sprzedaję auto i odezwał się ktoś z zagranicy że chce je kupić, ustaliliśmy cenę (kost auto + transport). O transport ma się martwić kupujący.

Myslałem że mnie wkręca i che oszukać, jednak dzisiaj otrzymałem czek na umuwioną kwotę z Ulster Bank'u.

Co mam teraz zrobic ?? Jest to pierwsza moja taka sytuacja wiec nie wiem co teraz ??

Proszę o pomoc.
garbacz
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 18:57

Weź kasę i niech przyjeżdża po auto, w czym problem?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

15 Wrz 2008, 18:59

ojciec miał taki przypadek , samochód szedł na ukraine , wypisał normalnie fakturę i tyle :)
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

15 Wrz 2008, 19:00

no ok tylko jak mam to zrobić jnestem zileony w tych sprawch, musze isć do banku tak ?? I co ?? pokazac ten czek i powiedzeć żeby mi kase wypłacili ??
garbacz
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 19:03

chyba tak :) ale szczerze to nie wiem .. tamci płacili gotówka na miejscu ...
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

15 Wrz 2008, 19:04

no własnie tutaj jest transakcja na odległość....
wolę się spytać zebym potem nie miał nieprzyjemności albo żeby mnie nie oszukali...
garbacz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Black Label GT
    Lexus LC Black Label GT nie jest co prawda dziełem producenta, ale i tak zasługuje na wyróżnienie. Na SEMA 2017 z okazji 20. rocznicy swojego istnienia samochód w takiej wersji zaprezentował japoński tuner Artisan ...

15 Wrz 2008, 19:22

hmm.. musisz sprawdzić czy czek ma pokrycie. jeśli tak, wypłać kasę i przelej na swoje konto, a samochód wysyłaj zgodnie z uzgodnieniami. nie zapomnij wcześniej załatwić kwestii formalnych - umowa kupna-sprzedaży itp.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

15 Wrz 2008, 19:47

wiec jutro wybieram się do banku, nie ma na co czekać. dzieki wielkie !!

co do umowy to pamietam ;]
garbacz
Nowicjusz