Ostatnio byłem oglądać Clio 1.2 16v, ale jednak trochę zbyt mułowate jak dla mnie(więcej niż 12 s/100 to jednak trochę słabo na ten moment mi się wydaje). Zastanawiam się też czy tyle miejsca w środku mi wystarczy, do tej pory jeździłem raczej w kompaktach. Ale dam temu autku jeszcze jedną szansę tylko z 1.4/1.6 16v. Fiestą nie jeździłem, ale wsiadałem w komisie do środka i jakoś mi się nie spodobało(fotele, kokpit). Z dwójki fordów, które tu rozważałem zostawię Focusa.
Na placu boju zostają więc na ten moment:
Mitsubishi Colt V (2002-2003 z tymi niebieskimi fotelami i skórzanym obiciem na gałce zmiany biegów)
Ford Focus mk1 1.6
Renault Clio II 1.4/1.6 16v
Ewentualnie: Vw Polo IV i Ibiza III, ale tylko z 1.4 100-konnym- te 2 w takich kwotach chyba będzie ciężko znaleźć. Pozostałe modele ogólnie co się pojawi ciekawego do rozważenia, jeśli bedą spełniały mniej więcej kryteria(sprawna klima must have, hatchback, osiągi około 10-11s/100 najlepiej, benzyna lub benzyna+gaz, cena tak jak w tytule, chyba, że warto ciut dopłacić ale tak 7,5-8k najwięcej na samo auto myślę, najlepiej do 7).
Od 13 sierpnia mogę patrzeć już trochę bardziej na poważnie pod kątem kupna, a więc jak ktoś przegląda ogłoszenia to linki mile widziane
. Chcę kupić samochód do końca września, w październiku wracam na studia i będzie na pewno ciut mniej czasu na oglądanie, myślę że coś ciekawego się znajdzie do wtedy
.