Mitsubishi Lancer 1.3 75KM 1997-2000 - Samochod warty uwagi?

21 Wrz 2008, 21:01

Witam od dluzszego czasu zastanawiam sie nad kupnem Mitsubishi Lancera z silnikiem 1.3 o mocy 75KM - link - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co o tym sadzicie czy te auto jest warte uwagi, slyszlem rozne opinie na temat japonskich samochodow niektorzy ludzie bardzo je chwala, a inni sa wielkimi przeciwnikami, chcialbym poznac wasze zdanie na ten temat.
Dzieki z gory, pozdrawiam.
K.I.T.T.
kitt87
Nowicjusz

Miejscowość: STB

21 Wrz 2008, 23:34

No samochód na pewno dobry, jeżeli zadbany, japońce robią najmniej awaryjne samochody jakby nie patrzeć. Tylko ja bym inny silnik wziął, bo ten trochę taczką zajeżdża, ale jeżeli Ci to nie przeszkadza.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Wrz 2008, 08:57

Niektórzy są przeciwnikami japońców, ze względu nie nieco wyższe ceny części, co jednak jest zupełnie rekompensowane przez mniejszą awaryjność dalekowschodnich samochodów. Tak więc, jak już wspomniał kolega jiGsaw, jeśli jest zadbany to bierz.
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

22 Wrz 2008, 14:56

lancer super autko - optymalny motorek to 1.6 bo rzeczywiście 1.3 to troszkę za mało do takiego autka
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

22 Wrz 2008, 16:17

Nie zalezy mi zeby auto mialo kopa tylko zeby bylo bezawaryjne i spalanie bylo nie za wysokie, slyszalem ze te silniki pala srednio 6-7 l/100km, wiekszy silnik pali pewnie wiecej, 1.3 mi wystarczy poniewaz bedzie to moj pierwszy samochod, mam 21 lat i ubezpieczenie go bedzie pewno troche kosztowalo dlatego nie chce nic wiekszego :P , dzieki za odpowiedzi, czekam na dalsze ;]
K.I.T.T.
kitt87
Nowicjusz

Miejscowość: STB

22 Wrz 2008, 16:46

to nawet nie chodzi o to bo w opłatach będzie naprawdę niewielka różnica - podobnie jak w spalaniu, będzie to samo praktycznie - nawet czasem mniej ponieważ nie będzie trzeba tak wysoko kręcić tego 1.6 jak 1.3 - a i w trasie bez porównania większy komfort np. przy wyprzedzaniu - ja osobiście nie polecałbym 1.3 do tego auta - naprawdę pomyśl o 1.6 - to będzie zdecydowanie lepszy wybór
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Produkcja Opla Cascady w Gliwicach od 2013 roku
    To był wielki dzień dla gliwickiej fabryki Opla. Kiedy pierwszy egzemplarz modelu Cascada, eleganckiego, średniej wielkości kabrioletu Opla, zjechał z taśmy montażowej. Numerem jeden był Opel Cascada w kolorze białym "Seashell", ...

22 Wrz 2008, 20:48

Zgadza się, silnik 1.6 znacznie lepiej sprawdzi się do tego auta. Jeśli byłoby to auto mniejsze to 1.3 byłby wystarczający, ale nie w tym przypadku
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice